Hétfőre várva - Holnap fontos döntéseket kell meghozni

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.01.20. 12:01
A tegnapi katasztrófa után ma sok mindent át kell gondolni a Mike Ashley, Derek Llambias vezető párosnak, hogy aztán holnap komoly döntéseket tudjanak...

A tegnapi katasztrófa után ma sok mindent át kell gondolni a Mike Ashley, Derek Llambias vezető párosnak, hogy aztán holnap komoly döntéseket tudjanak hozni. Aki nem látta a Reading elleni mérkőzést, az örüljön neki, aki meg látta, az gondolom hasonlóan elkeseredett mint én. Ki tudja hányadszor buktuk el a győzelmet vezető helyzetből (pl. Sunderland, Liverpool, Stoke, Everton), ráadásul úgy hogy hét perc alatt két gólt kapott a védelem. Az a védelem, ahol van egy éppen beilleszkedő Debuchy, egy iszonyatosan gyenge Williamson, Coloccini a fejben máshol járó csapatkapitány, és egy viszonylagosan jól teljesítő Santon.Mike Ashley, Derek Llambias vezető párosnak, hogy aztán holnap komoly döntéseket tudjanak hozni. Aki nem látta a Reading elleni mérkőzést, az örüljön neki, aki meg látta, az gondolom hasonlóan elkeseredett mint én. Ki tudja hányadszor buktuk el a győzelmet vezető helyzetből (pl. Sunderland, Liverpool, Stoke, Everton), ráadásul úgy hogy hét perc alatt két gólt kapott a védelem. Az a védelem, ahol van egy éppen beilleszkedő Debuchy, egy iszonyatosan gyenge Williamson, Coloccini a fejben máshol járó csapatkapitány, és egy viszonylagosan jól teljesítő Santon.

Ez a csapatrész az, ahol komoly változások várhatóak holnap, ha minden jól alakul. Akkor ugyanis érkezik a Montpellier csapatkapitánya, a 23 éves francia válogatott Mopou Yanga-Mbiwa, akinek a vételáráról (6.7 millió font) már megegyeztek a klubok. Persze most derül majd ki, hogy Ashley mennyire gondolta komolyan, hogy összekapja magát, ugyanis még simán feltűnhet megint egy Redknapp-féle hiéna, aki megpróbál az utlosó pillanatban keresztbe tenni.

Sajnos Mbiwa holnapra várható orvosi vizsgálata, és kedd reggelre tervezett aláírása közé beékelődött egy kényes, eldöntendő kérdés, mégpedig, hogy marad-e Coloccini?

Sajnos ahogy telik az idő, egyre inkább azt gondolom, hogy Coloccini-t el fogja engedni a klub.

Először hallani sem akartak a távozásáról, utána az volt a hivatalos álláspont, hogy ezt a szezont még mindenképpen húzza le itt, és segítsen kiharcolni a bennmaradást.

Valószínűleg azonban a védő már ezt sem szeretné, de azt sikerült elérni, hogy a felek gondolkodnak ezen a lehetőségen, ezért hétfőre azaz holnapra halasztották a döntést.

Mondanom sem kell, hogy Steven Taylor hiába épült fel (tegnap már a padon ült), ha Colo távozik, akkor Mbiwa mellé még egy védőt igazolni kell ahhoz, hogy Williamson ezentúl csak felkészülési és ligakupa meccseken kaphasson szerepet.

Az ideális eset tehát az lenne, ha Colo maradna nyárig, és minden erejével a csapatra koncentrálna, Steven Taylor és Mbiwa megküzdene a másik helyért a védelem közepén, Williamson meg menne a reserve csapatba ahonnan örülhet, ha Curtis Good és Paul Dummet nem szorítja ki.

A csatárkérdés az a terület, ahol meglepődnék, ha sok minden történne a hét első (és második) felében. Itt egyrészt úgy néz ki, a bevethető Cissé, Shola Ameobi, Sammy Ameobi, Ranger, Campbell ötösből senki nem akar elmenni, másrészt az öt névből csak az első kettő a klasszikus értelemben vett felnőtt játékos.

Harmadrészt pedig reálisan egyedül Cissé-ért jelentkezhetne be bárki, na de nem az idei teljesítménye alapján... Persze attól mert itt nem lesz távozó, még kellenek érkezők, hogy Ranger és Campbell visszatérhessen a korosztályos csapatokhoz. Ha pedig valami csoda folytán két támadót sikerülne szerződtetni, akkor a képen bambuló Sammy Ameobi-t is el lehetne küldeni Skóciába vagy a Championship-be hogy magára szedjen egy pár kiló izmot.

Hogy ki jöjjön előre? Lassan már mindegy, csak Cissé-nek és Ameobi-nak ne 19-20 éves gyerekek legyenek az alternatívái.

Három a magyar igazság, ezért én egy harmadik kérdést is tisztáznék, de nagyon gyorsan. Ez pedig Alan Pardew helyzete. Tegnap, talán először a klubnál töltött ideje alatt, több ezer Geordie fütyülte ki a manager-t. Konkrétan a fáradtan mozgó (mint később kiderült, újra megsérülő) Cabaye lecserélése váltotta ki "booo-zást", de valójában a probléma azzal volt, hogy a csapat úgy ült rá az eredményre a második félidőben, mintha gólokkal vezetett volna (amire egyébként volt sansz, figyelembe véve, hogy a kaput eltaláló lövések száma 45 perc után 8:0 volt). Ennek pedig az lett a vége, hogy a Reading, pontosabban Le Fondre hét perc alatt két impotens támadásból két gólt szerzett. Az egyiket feltehetően kézzel (természetesen Williamson mellől) a másikat pedig olyan helyzetből, amikor egy nagyon bénén eltalált, lecsúszott labda került elé.

Jövőhéten tehát Pardew tekintetében is választ várnék. Illetve nem is választ, - hiszen elég volt a rizsából - inkább tetteket. Nem kellenek fenyegetőzések, ultimátumok, vagy biztató szavak.

Mike Ashley két dolgot tehet:

1. Leváltja a managert azonnali hatállyal.

2. Legalább két embert (védőt és csatárt) igazol az elkövetkezendő hét során. Majd január 31-ig még legalább egyet.

Az első esetben keresni kell valakit villámgyorsan, ami nem lenne egyszerű. Ki kellene fizetni Pardew-t, ami valószínűleg nem lenne olcsó. Emellett továbbra is igazolni kellene, mert egy új manager-nek is ez lenne az első kívánsága.

A második esetben pedig nem szabad a De Jong-, vagy éppen a Remy-ügyhöz hasonló töketlenkedést mégegyszer előadni, és mindenáron le kell igazolni a kiszemelt játékosokat.

Tudom, hogy közületek is már sokaknak szúrja a szemét Pardew, de én inkább a második lehetőségre szavaznék. A fociban nincs "HA", de azért gondoljatok bele, hogy ugyanez az ember tavaly az év managere volt, és már nyáron sem kapta meg azokat az új embereket, akiket akart. Biztos vagyok benne, hogy ha januárban jönne még 2-3 játékos, akkor Ben Arfa-val és Tioté-val kiegészülve simán bent tudnánk maradni.

Ebben a helyzetben szerintem csak rontana a dolgon egy olyan felfordulás, amit egy edzőváltás okozna. Novemberben, amikor kezdődött a mélyrepülés, na akkor ki lehetett volna rúgni. Erre új szerződést kínáltak neki. Pedig jöhetett volna egy új stáb, új koncepcióval. Most viszont már ehhez késő van. Engedni kell, hogy igazoljon, hogy legyenek emberei, akikkel tudja játszani a tavalyi focit.

Holnap tehát új hét kezdődik, remélhetőleg a tettek mezejére lép a vezetőség.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik