Szép szavak, de most már tettek kellenek!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.01.19. 12:01
Alan Pardew manager a mai sajtótájékoztatóján (is) megpróbált pozitív gondolatokat közvetíteni a szurkolók felé, azonban a biztató szavak...

Alan Pardew manager a mai sajtótájékoztatóján (is) megpróbált pozitív gondolatokat közvetíteni a szurkolók felé, azonban a biztató szavak jelen pillanatban már nem elegendőek. Tettekre van szükség, mert egyre nagyobb bajba kerül a csapat.Alan Pardew manager a mai sajtótájékoztatóján (is) megpróbált pozitív gondolatokat közvetíteni a szurkolók felé, azonban a biztató szavak jelen pillanatban már nem elegendőek. Tettekre van szükség, mert egyre nagyobb bajba kerül a csapat.

Ma többek között a sokszor, sokak által kritizált Mike Ashley, azaz a klub tulajdonosa került szóba.

Pardew a következőket mondta:

"Ez a klub nem olyan régen esett ki az első osztályból. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Mike olyan helyzetben volt, hogy egyben tudta tartani a csapatot (sőt, elzavart pár léhűtő zsoldost. szerk.). Ha pedig összetartod a csapatot, visszajutsz!

De mi nem is gondolkodunk ilyen forgatókönyvben. Az utolsó ember, akinek érdeke a jelenlegi helyzet, az Mike. Nem akar kiesni. Agresszívek vagyunk, de nem szabad túlzásba esni. Azt kell tennünk, ami a legjobb a klubnak."

Pardew ezután arról beszélt, hogy a szurkolók nyugodjanak meg, a látszat ellenére sok minden történt mostanában az átigazolási piacon. Erre azért is lehetett szükség, mert a rajongók rossz szemmel néznek a vezetőségre, amiért a Remy-transzfer meghiúsult.

"A klub pénzügyi helyzete erősebb, mint valaha. Nyilvánvalóan olyan helyzetbe kerültünk, hogy be kell fektetni a csapatba. Ezt meg is tesszük, de de csak bizonyos határokon belül.

Ezeket a határokat nem én, hanem a tulajdonos állította fel, viszont nekem kell betartani, hogy ezeken belül maradjak. Ugyanakkor mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb játékosokat szerezzük meg. remélhetőleg a folyamatban lévő tárgyalások gyümölcsözőek lesznek."

Honlapján a veterán Geordie Blogger, Ed Harrison több dolgot vet fel az interjú kapcsán.

Egyrészt a szurkolóknak még mindig fájó pont a Remy-bukta, és amennyiben Pardew nem igazolhat legalább három jó játékost a január folyamán - Coloccini megtartása mellett - akkor nem fogják soha elhinni az ilyen nyilatkozatokat a tulajról.

(Itt megjegyezném, hogy Debuchy megszerzésével én - ha reálisan gondolkodom - Colo megtartása mellett már beérném egy középhátvéddel és egy jó csatárral is. Persze a legjobb lenne még két támadó, Sammy meg mehetne alacsonyabb osztályba kölcsönbe kondizni egy kicsit.)

Másrészt viszont könnyen lehet, hogy Ashley tényleg változtat a hozzáállásán, és aktívabban, akár személyesen is részt vesz a tárgyalásokban. Elképzelhető, hogy azért döntött így, mert hallotta, a QPR tulajdonos Tony Fernandez személyesen is elbeszélgetett Remy-vel, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csatár ne a Newcastle-t válassza. Magyarul kicsit csipkedi magát, mert ez komoly presztízs veszteség volt.

Persze felvetődik egy sokkal kevésbé érzelmes (és ismerve Ashley-t egy sokkal inkább valószínű) magyarázat. A mai angol lapokban megjelent, hogy a következő szezonban létrejöhet a Premier League-el egy új, három éves TV szerződés, ami hozzávetőleg öt milliárd fontos üzlet. Persze ez még nem biztos, viszont az igen, hogy a másodosztályban ebből a pénzből nem sokat látna a csapat...

Szép szavak tehát vannak. Mike Ashley begurult, a sarkára állt, és mindent megtesz, hogy a csapat elkerülje a kiesést. Már csak a tettek hiányoznak.

Tizenkét napja maradt, hogy ezt bebizonyítsa.

HAJRÁ NEWCASTLE!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik