Megemlékezés egy legendáról

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.02.19. 20:02
Newcastle-ben február 18-án ünnepnap volt. Nagyszabású születésnapi bulit tartottak, de sajnos olyat, ahol az ünnepelt nem lehetett jelen. Ő ugyanis...

Newcastle-ben február 18-án ünnepnap volt. Nagyszabású születésnapi bulit tartottak, de sajnos olyat, ahol az ünnepelt nem lehetett jelen. Ő ugyanis három és fél éve már nincs közöttünk.

Sir Bobby Robson tegnap lett volna 80 éves.

Már tavaly októberben bejelentették, hogy a kerek évforduló miatt jótékonysági rendezvényt szerveztek többek között a Sir Bobby Robson Alapítvány, a Newcastle United Football Club, a Virgin Money, az Alan Shearer Alapívtány részvételével, melyen kulturális programok mellett természetesen adományokat is gyűjtöttek.

A Sir Bobby Robson – Az ünneplés nevezetű eseményre a 75 fontos jegyeket már októberben elkapkodták. A rendezvényen többek között fellépett a Newcastle bevonuló zenéjét (Local Hero) jegyző Mark Knopfler, vagy a brit X Faktor egyik győztese Joe McElderry. Megemlékezett a legendáról a korábbi segítői közül Andres Villas-Boas, valamint John Carver, és egykori játékosai közül Stuart Pearce, Steve Harper, Shola Ameobi és Steven Taylor. A vendégek között feltűntek a mester korábbi csapatai közül például az Ipswich Town képviselői, de jelen volt a Sunderland managere Martin O’Neill is.

Sir Bobby özvegye, Elise elmondta, hogy nagyon megérintette, hogy ekkora volt az érdeklődés az esemény kapcsán.

Legidősebb fia, Paul elmondta, hogy apja biztosan el lenne ragadtatva, hogy a születésnapja apropóján gyűjtenek pénzt rák ellenes alapítványa, valamint Alan Shearer gyerekeket támogató alapítványa számára:

„Azt hiszem nagyon meg lenne lepve. Az apám sohasem volt öntelt, mindig is alázatos ember volt, aki ha most lenézne ránk, mosolyogva mondaná, hogy Istenem, milyen csodálatos hogy ez a party létrejött.”

Íme, egy pár kép a résztvevőkről:

A Robson család Sir Bobby legendás 1990-es öltönyével. Balról: Mark, Elise, Andrew és Paul

Jackie Charlton

Stuart Pearce, aki Robson játékosaként kihagyta a maga büntetőjét a németek ellen 1990-ben

Andres Villas-Boas a gyerek, aki Mourinho-val együtt egykor ott legyeskedett Sir Bobby körül Porto-ban.

Mark Knopfler az egykori Dire Straits frontembere Bobby Robson özvegyével. Évek óta a skót zenész Local Hero c. számára vonulnak be a csapatok a St. James’ Park-ban.

Minden zenei műfaj jelen volt: Russel Watson operaénekes, Ruby Turner Soul énekesnő, és Joe McElderry X Factor győztes.

Martin O’Neill a Sunderland managere

A csapatot képviselők közül hárman: Alan Pardew, Steve Harper és Shola Ameobi

Egy születésnapi bejegyzés végére a „sok boldogságot” és az „Isten éltessen” dukál, de jelen esetben be kell érnünk azzal, hogy Sir Bobby, nyugodj békében, Newcatle-ben senki nem felejt el.

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik