Mi lesz veled Gazza? - Újra elvonón a Geordie Legenda

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.02.05. 20:02
A Chelsea elleni hétvégi győztes meccs joggal követelte ki magának a Newcastle szurkolók figyelmét az elmúlt pár napban. Sajnos azonban nem csak...

A Chelsea elleni hétvégi győztes meccs joggal követelte ki magának a Newcastle szurkolók figyelmét az elmúlt pár napban. Sajnos azonban nem csak pozitív dolgok történtek, és még ha nem is csapat háza táján, de a klub egykori legendás játékosával. Pár nappal ezelőtt sokkoló képek kerültek az angol újságok hasábjaira Paul Gascoigne-ról, aki egy tv szereplésen jelent meg teljesen szétcsúszva, felpüffedt arccal, és nyíltan beszélt egyre súlyosabb alkohol és gyógyszerfüggőségéről. A Chelsea elleni hétvégi győztes meccs joggal követelte ki magának a Newcastle szurkolók figyelmét az elmúlt pár napban. Sajnos azonban nem csak pozitív dolgok történtek, és még ha nem is csapat háza táján, de a klub egykori legendás játékosával. Pár nappal ezelőtt sokkoló képek kerültek az angol újságok hasábjaira Paul Gascoigne-ról, aki egy tv szereplésen jelent meg teljesen szétcsúszva, felpüffedt arccal, és nyíltan beszélt egyre súlyosabb alkohol és gyógyszerfüggőségéről.

A newcastle-i születésű, 45 éves egykori középpályás péntek este szerepelt egy northampton-i jótékonysági rendezvényen, ahol elmondta, tudja jól, hogy abba kellene hagynia az ivást, de egyszerűen nem tud élni alkohol nélkül. Látván és érezvén a körülbelül 500 néző őszinte aggódását és szeretetét, remegő kézzel próbálta leplezni a könnyeit.

Hogy a démonaival vívott harcban mennyire rosszul áll Gazza, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy vasárnap délelőtt – azaz a fenti képek után két nappal – lencsevégre kapták a lakásától nem messze, amint éppen kijön egy boltból egy szatyornyi alkohollal, ráadásul ugyanabban a ruhában, mint amit két nappal korábbi műsorban is viselt.

Az internetes médiában közzétett cikkekre és képekre reagálva több száz aggódó komment és telefon érkezett rajongóktól, ismerősöktől és egykori labdarugóktól.

A válogatott jelenlegi csapatkapitánya, Steven Gerrard a holnapi barátságos, Brazília elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján elmondta, a játékosok egyöntetűen jelezték az FA (Labdarúgó szövetség) felé, hogy segíteni szeretnének.

Néhány további nyilatkozat:

Frank Lampard, akinek fiatal játékosként a példaképe volt Gascoigne: „Nagyon szerencsés voltam, hogy kölyökként megismerhettem őt a 96-os EB idején. Nem szeretnék most semmit sem üzenni neki, mert nem tudok eleget a mostani helyzetéről. Éppen most olvastam róla, de a lényeg, hogy nem szeretnék sokat olvasni róla… Akárki akármit mond Paul Gascoigne-ról, ő volt az én hősöm, és mindig is az lesz!”

Az egykori válogatott és Tottenham-os csapattárs, Gary Lineker twitter üzenete: „Csak abban bízom, hogy valahogyan megtalálja a békéjét, de félek tőle, hogy ez hiú remény.”

Korábbi newcastle-i csapattársa Chris Waddle a következőket nyilatkozta: „Meg van az esélye, hogy átvészeli ezt az egészet. A legjobbakat kívánom neki és azt, hogy legyen egy kicsit erősebb. Most azt kell tudatosítani benne, hogy mindenki szereti őt Angliában és ez egész ország szurkol neki.”

Gazza egyik barátja, a DJ, Chris Evans: „A súlyosan függő embereken csak akkor lehet segíteni, ha komolyan akarják. Tudomásom szerint ő maga kért segítséget hétfő reggel.”

Ekkor kapcsolódott be az ügybe az angol Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (PFA), akik elintézték, hogy az ex-játékos minél előbb az arizóniai Meadows klinikára kerüljön Phoenix-be. A kezelésének árát, 30.000 fontot a barátai (többek között Evans és Lineker) fizetik.

A szövetség elnöke kijelentette, nem akarják, hogy megismétlődjön 59 évesen elhunyt legenda, George Best tragédiája, ezért minden tőlük telhetőt megtesznek a volt játékosért.

A Manchester United északír kiválósága 2005-ben hunyt el, tüdőgyulladás szövődményeiben. Az alkoholizmusát nyíltan felvállaló szélső 2003-ban kapott ugyan új májat, de a hosszú évek kitartó poharazása miatt legyengült szervezete két év múlva nem tudott ellenállni a betegségnek. Best tisztában volt vele, hogy a pia tette tönkre, ezért öt nappal a halála előtt a saját kérésére fényképet készítettek róla, amit sok újságban leközöltek az üzenetével: „Ne halj meg úgy, ahogy Én!”

Gazza tehát jelenleg már az Egyesült Államokban van, és ügynöke Terry Baker szerint belátta, hogy szükséges az elvonó. Megérintette az emberek szeretete, és komolyan elhatározta, hogy kontrollálja a függőségét. Sokadszor.

A gondom pusztán azzal van, hogy nem ez az első alkalom, az viszont minden esetben felmerül, hogy talán az utolsó. Tavaly májusban a 45. születésnapja alkalmából írtam róla egy cikket, amit ide kattintva olvashattok. Sajnos már akkor is felmerült bennem, hogy nem elképzelhetetlen, hogy nemsokára nekrológot kell írnom neki. Ez a rossz érzésem az elmúlt pár napban felerősödött.

Mindenesetre hajrá Gazza! Vigyázz magadra!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik