(Szarka)lábjegyzet: Kell-e nekünk Rémy-vel foglalkozni?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 14:07
Ahogyan tegnap a Nemzeti Sport is megírta, Loic Rémy megbukott a kötelező orvosi vizsgálaton, így nem lesz a Liverpool játékosa. A BL szereplésre...

Ahogyan tegnap a Nemzeti Sport is megírta, Loic Rémy megbukott a kötelező orvosi vizsgálaton, így nem lesz a Liverpool játékosa. A BL szereplésre ácsingózó francia 8 millió font körüli összegért húzta volna magára a távozó Suarez elárvult, 7-es számú mezét, azonban a Pool kihátrált az üzletből. Természetesen azonnal felvetődött a világhálón, hogy a Newcastle vezetősége ezek után rámozdul-e a tavaly 14 gólig jutó támadóra. Remy pro és kontra következik.Nemzeti Sport is megírta, Loic Rémy megbukott a kötelező orvosi vizsgálaton, így nem lesz a Liverpool játékosa. A BL szereplésre ácsingózó francia 8 millió font körüli összegért húzta volna magára a távozó Suarez elárvult, 7-es számú mezét, azonban a Pool kihátrált az üzletből. Természetesen azonnal felvetődött a világhálón, hogy a Newcastle vezetősége ezek után rámozdul-e a tavaly 14 gólig jutó támadóra. Remy pro és kontra következik.

Nem akarom elkezdeni újra a zsoldos / nem zsoldos kérdéskört főleg, hogy teljes mértékben megértem azokat az olvasóinkat, aki szerint ez nem lényeges, mert csak a teljesítmény fontos. Adott egy játékos, aki kisebb sérülések, és egy buta eltiltás miatt kihagyott ugyan pár meccset, de 26 bajnokin így is szerzett 14 gólt, amivel házi gólkirály lett Newcastle-ben. Felejtsük el tehát, hogy Rémy-nek nem számít milyen mezben játszik, csak a közeg ahol játszik, azaz jó bajnokság legyen és a BL. Akkor viszont mi szólhat ellene?

Nem tudom emlékeztek-e, hogy 2011 nyarán volt egy fura igazolása Pardew-nak. A Rennes középpályása, Sylvian Marveaux kb. egy nappal azután csatlakozott a kerethez, hogy Liverpool-ban megbukott az orvosi vizsgálaton. Ugyanezzel az értetlenséggel az arcomon néztem akkor, ahogyan most is fogok, ha esetleg Rémy a Newcastle-be igazolna. Mi lehetett az, amit Marveaux-nál találtak a Pool orvosai, de a mieink meg nem vették észre? Vagy csak nem tartották olyan komolynak??? Érdekes, hogy azon a nyáron érkezett Demba Ba is, aki tavasszal a West Ham-ben volt kölcsönben. 12 meccsen 7 gólt szerzett, azonban csúnya térdsérülést szenvedett és nem tudott segíteni benttartani a Kalapácsosokat. Állítólag az ő szerződése is azért lett olyan kacifántos, mert simán benne volt a pakliban, hogy a térde nem bírja majd a terhelést és hosszú hónapokra kidől. Ezért vállalta be az alacsonyabb fizetést (35-40 ezer font/hét), viszont bekerült egy kivásárlási záradék, aminek az értelmében a Newcastle minimális nyereségre tett szert a későbbi eladásával.

Marveaux és Ba (fent, egy tavaly előtti közös képen) tehát komoly rizikót jelentett, viszont newcastle-i pályafutásuk során szinte alig voltak sérültek, azaz bejött a kockáztatás. Most pedig újra megkérdezem, mi van Rémy-vel? Min bukhatott meg, hiszen a valószínűleg komoly gond esetén a francia válogatottal sem utazhatott volna ki a VB-re. Elriasztja-e az esetleges másik kérőket ez a fejlemény?

Rémy-t az utolsó fordulók egyikében az Arsenal VIP páholyában kapták lencsevégre, de akkor Wenger tagadta, hogy érdeklődne iránta. Mondjuk ezt támasztja alá, hogy az Ágyúsok vettek már támadót, és Rémy-nek Alexis Sanchez-zel és Olivier Giroud-val is meg kellene küzdeni a csapatba kerülésért. Felmerült a Tottenham is mint esetleges állomás, de szerintem ha nem jön össze angol BL-induló csapat, akkor külföldi BL-indulók után fog nézni. Amennyiben ez sem jön össze, akkor lesz igazán esély megszerezni. Szerintem ugyanis akkor vagy marad a QPR-ben, vagy jön a Newcastle-be, ahol már beilleszkedett, eredményes volt és a szurkolók is szeretik. Ekkor jön el ugyanis az a pillanat, amikor ezek a dolgok előtérbe kerülhetnek.

Nekünk pedig jelen állás szerint elöl van egy 2-3 hónapig sérült Cissé-nk, két feltörekvő fiatalunk Adam Armstrong és Adam Campbell, valamint egy új igazolásunk Emanuel Riviere. Mellettük pedig olyan csatárként is bevethető támadó középpályások, mint Gouffran, Siem De Jong, Ayoze Perez és Haris Vuckic. Tekintve, hogy a fiatalok közül az Armstrong-Campbell-Vuckic trió két tagja tuti kölcsönbe megy, még legalább egy, de inkább két csatár megvásárlása szükséges.

Itt pedig visszakanyarodnék az előző bejegyzéshez. Ha nem kapja meg a meximális bizalmat Armstrong és Campbell, hanem a vezetőség olyanokban gondolkodik, mint Ferreyra, meg Sakho, akkor két támadó kell. Viszont ha rámegyünk a nagy halakra, mint Lacazette, Rémy, Benteke, esetleg Lukaku, akkor azokból egy is elég lehet.

Na de kell-e nekünk Rémy-vel foglalkozni? Akarja-e a vezetőség? Akarja-e ő maga? Esik-e az ára (és a fizetési igénye) egy ilyen elbukott orvosi után?

Pardew szerint a héten visszatérünk ezerrel az átigazolási piacra, szóval lehet, hogy hamarosan választ kapunk ezekre a kérdésekre is.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik