SZARKÁK.HU - A nagy visszatérés

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 10:07
Kissé elmaradva ugyan, de örömteli kötelességemnek teszek eleget, amikor a figyelmetekbe ajánlom a SZARKÁK.HU weboldalt. (Az oldal a jobb oldali...

Kissé elmaradva ugyan, de örömteli kötelességemnek teszek eleget, amikor a figyelmetekbe ajánlom a SZARKÁK.HU weboldalt. (Az oldal a jobb oldali menüsávból közvetlenül is elérhető) Májusban indult el a vállalkozás, amelyben az egykori nufc.co.hu oldalt szerkesztő Dingleberry újult erővel kezdett foglalkozni szeretett csapatunkkal.SZARKÁK.HU weboldalt. (Az oldal a jobb oldali menüsávból közvetlenül is elérhető) Májusban indult el a vállalkozás, amelyben az egykori nufc.co.hu oldalt szerkesztő Dingleberry újult erővel kezdett foglalkozni szeretett csapatunkkal.

A hajtás után egy kis Szarka-szurkoló e-történelem.

Régebbi olvasóink biztosan emlékeznek, hogy annak idején a Magpies-féle NUFC.HU volt az "ős" oldal, ami összekovácsolta ez éterben a hazai Newcastle szurkolókat. Ha nem is ez volt az első ilyen próbálkozás, az biztos, hogy az első, ami sikeres lett. Én magam 2007-ben lettem állandó olvasó-kommentelő ott, és a meccsek kivesézése mellett közös angliai rendeléseket és szurkolói focikat is szerveztünk, méghozzá szép számmal és eredménnyel.

Az oldal megszűnése után, valamikor 2010 év elején, tavaszán vette át a stafétát Dingle, aki akkor egyedüliként az országban csinálta a Szarkafészek becenevű szurkolói oldalt beharangozókkal, chat szobával, értékelésekkel, tippjátékkal, egy ideig még külön fórummal is. Emlékszem hogyan ültem a monitor előtt jó néhány más hazai szurkolóval együtt, és próbáltuk kivenni az aktuális championship meccs állását valamilyen alig érthető gerodie akcentussal beszélő kommentátor rádió közvetítéséből...

Az oldallal párhuzamosan indult ez a népsportos blog 2012 februárjában Ruzsinho és Gosforth kollégák gondozásban, egy teljesen más struktúrában. Gazdasági elemzésekkel, szubjektív, odamondogató posztokkal operálva. Én magam 2012 márciusában csatlakoztam, főleg a régi nagyok bemutatására irányuló "Valamiért ismerős arcok" sorozattal. Szinte azonnal egyeztettük Dingleberry-vel a közös működésről. A mi klasszikus blogunk és az ő klasszikus szurkolói oldala jól működött egymás mellett.

2012 novemberében aztán egy csúnya esős délutánon a Southampton 2:0-ra verte a kilátástalanul focizó Newcastle-t és a nem sokkal később megszűnt a Szarkafészek. Egyedüli maradtunk, ezért változtatni kellett a struktúránkon. Átvettük a klasszikus beharangozásokat, értékeléseket, videó összefoglalókat, valamint lett chat szobánk és tippversenyünk is. Szerkesztői csapatunk bővült KingPeti-vel aki azóta is a tippverseny lebonyolítója, valamint Owen-nel is, aki pedig csinos, profi külsővel ajándékozta meg az oldalt.

Nem sokkal később Owen távozott a csapatunkból (az általa alkotott dizájnnal együtt) és megalapította a newcastle.do.am oldalon kisebb-nagyobb szünetekkel a mai napig működő, vagy legalább is létező Szarkafészek szurkolói oldalt.

2013. májusában Magpies visszatért az NUFC.HU-val, de a rengeteg újítás és ötlet ellenére nem túl sokáig működött a dolog, így az a projekt most megint szünetel.

Blogunk közben egy merőben új vállalkozásba kezdett, amikor a tavalyi év decemberében bejelentkezett Ábel az NUFC Blog TV szerkesztő-műsorvezetőjeként 12-15 perces adásokkal. A visszajelzések alapján sikeresek voltak ezek a posztok, így remélhetőleg augusztustól ismét találkozhattok ilyen bejegyzésekkel.

Mi ugyanis itt leszünk! Néha ritkábban jelentkezünk, néha elfogultabban, vagy kicsit pontatlanabbul, de blogger társaimmal együtt belevágunk a harmadik teljes szezonunkba.

Ahogy anno az NUFC.HU visszatérésekor is, úgy most is hosszú és sikeres működést kívánunk a SZARKÁK.HU-nak, én biztosan állandó olvasó leszek arrafelé.

Hajrá Newcastle!

Márk29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik