(Szarka)lábjegyzet: Egyre érdekesebb variációk...

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 13:01
Tegnap búcsúztunk az F.A. kupától rögtön az első meccsen, ahol érdekeltek voltunk. A Leicester City hazai pályán kicsikarta a győzelmet Ulloa...

Tegnap búcsúztunk az F.A. kupától rögtön az első meccsen, ahol érdekeltek voltunk. A Leicester City hazai pályán kicsikarta a győzelmet Ulloa góljával, és nekem erről mindössze annyi a véleményem, hogy legyenek boldogok vele. Igen, szerintem a jelenlegi körülmények között ez a kupasorozat hiányzik a legkevésbé a sérülésektől tizedelt, manager nélküli Newcastle-nek, főleg akkor, amikor az átigazolási időszak is elindult. De erről majd később. A klub Alan Pardew távozását hivatalosan is bejelentette, és egyben közölte, hogy megindult az új vezetőedző (igen, nem manager, hanem "head coach") keresése.annyi a véleményem, hogy legyenek boldogok vele. Igen, szerintem a jelenlegi körülmények között ez a kupasorozat hiányzik a legkevésbé a sérülésektől tizedelt, manager nélküli Newcastle-nek, főleg akkor, amikor az átigazolási időszak is elindult. De erről majd később. A klub Alan Pardew távozását hivatalosan is bejelentette, és egyben közölte, hogy megindult az új vezetőedző (igen, nem manager, hanem "head coach") keresése.

Graham Carr, a klub megfigyelőhálózatának vezetője tehát ezúttal szakvezetőt keres. Egyre több név került a kalapba, a fenti négyes a legújabb csapat. Kik is ők?

Az én favoritom a Mainz egykori edzője, Thomas Tuchel, aki hatalmas meglepetésre annak idején az 5., majd a 7. helyig vezette a német kiscsapatot. Jobbra mellette az a Remi Garde látható, aki a Lyon edzője volt 2011 és 2014 között és ezalatt egy kupa és egy szuperkupa győzelmet zsebelt be. Emellett játékosként 3 évig szolgálta az Arsenal-t, ahol bajnok, F.A. kupagyőztes és Community Shield győztes is volt. A kopasz urat sem hinném, hogy e kellene mutatnom, Timur Ketsbaia neve ismerősen cseng a Newcastle szurkolók számára. A grúz szakember játékosként 3 évig szolgálta a klubot, most pedig újra felajánlotta a szolgálatait. A hazája válogatottját 2009 és 2014 között irányító egykori középpályással az biztos, hogy szenvedélyes manager ülhetne a padra. Végül pedig ott van az a John Carver, aki (az eredmények ellenére) egyre magabiztosabban hangoztatja, hogy ő lehetne a legjobb megoldás.

Persze nem mindenki gondolja, hogy jó dolog a Newcastle csapatát irányítani. Steve McClaren, Steve Bruce és Aitor Karanka szinte azonnal visszautasította a lehetőséget, ennek ellenére a Derby County jelenleg és a válogatott egykori szakvezetője továbbra is ott van a lehetőségek között. Kik még? Advocaat, Farvre, Sherwood, Galtier. Egyelőre. Pár név kiesik, de jönnek helyette az újak.

Pardew tehát távozott, és hivatalosan is elbúcsúzott a szurkolóktól, a játékosoktól és a vezetőségtől.

"Nagy örömömre szolgál, hogy a Crystal Palace új managere lehetek. "Mindenki ismeri a történetemet a klubbal, de a fontos most az, hogy a következő szintre lépjen a csapat."

"Hiszem, hogy Steve (Steve Parrish elnök) és a csapatom támogatásával létre tudunk hozni egy új, izgalmas fejezetet a klub történelmében."

"Kiváltság volt a Newcastle United managerének lenni, és szeretném megköszönni a kapitányomnak Fabricio Coloccini-nek és az összes játékosomnak, valamint John Carver-nek, Steve Stone-nak, Andy Woodman-nek és a teljes személyzetnek, akik mindannyian kiemelkedően szolgálták a Newcastle United-et."

"Külön köszönetet érdemelnek a szurkolók , minden támogatásukért, amit az elmúlt négy évben kaptam. Végül pedig köszönök mindent Mike Ashley-nek, és a vezetőségnek a rendíthetetlen támogatásukért, amit a hivatali időm során tőlük kaptam."

Az ezüst róka tehát hazatért, és bármennyire is ideje volt a távozásának, most űrt hagyott maga után. Ezt az űrt egyébként gyorsan be lehetne tölteni, csak egy megfelelő szakember kellene, aki mellett Carver továbbra is segíthetné a klubot.

Végül pedig egy érdekes átigazolási pletyka. Mike Ashley könnyen De Ja Vu érzést okozhat az Arsenal híveknek. 2013 nyarán Arséne Wenger nagyon akarta Yohan Cabaye-t, de a klub nem engedte el. Aztán a játékos kérésére januárban mégiscsak elmehetett egy BL résztvevő klubba, de érthető módon a Newcastle nem akart egy hazai (elvileg) riválist erősíteni, így a PSG lett a befutó.

Az Arsenal most Moussa Sissoko-t akarja nagyon, aki kategorikusan kijelentette, hogy bármennyire is szereti az Ágyúsokat, bármennyire is Patrick Vieira volt a példaképe gyerekként, elégedett a newcastle-i szerepével és nem akar eligazolni. Majd hozzátette, hogy a szezon végéig, aztán meglátjuk. Nos, mivel a játékosnak 2019 nyaráig érvényes szerződése van, így ezzel üzent az esetleges kérőknek, hogy bár a "szabadügynöki" státuszra nem érdemes várni, meghallgatja a jobb ajánlatokat. Wengerék a hírek szerint készülnek is egy 16 és 20 millió font közötti bepróbálkozással, viszont megint itt a PSG. Angol lapértesülések szerint ugyanis a Párizsiak megvennék Sissoko-t és az üzlet része lehetne Cabaye visszatérése a Tyneside-ra. Ellene szól, hogy 29 éves (míg Sissoko 3 évvel fiatalabb), mellette pedig hogy mindig is Mike Ashley nagy kedvence volt. Mindenesetre elég nagy szenzáció lenne, ha a Sissoko - Cabaye ( pénz) csere létrejönne.

Várjuk a fejleményeket minden szinten. Remélhetőleg a január 10-ei, Chelsea elleni meccsen ül utoljára vezetőedzőként John Carver a padon. Helyi öreg róka, ismeri a várost, a szurkolókat, a klubot, a játékosokat és egyértelmű, hogy hasznára van mindenkinek, de nem mint főnök. Az ő dolga, hogy lelkesítse, na meg a ...t is kihajtsa a játékosokból az edzőpályán, viszont kell egy igazi stratéga.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik