Svájc: profiklubként utaztak Dubaiba, kizárt amatőrként térnek haza

Vágólapra másolva!
2012.01.18. 14:15
Címkék
A svájci labdarúgóliga szerdán megvonta a Neuchatel Xamax klublicencét, ami a jelenleg Dubaiban edzőtáborozó csapat kizárását jelenti a svájci élvonalból, illetve a liga által szervezett összes profi bajnokságból.

A liga közleménye szerint a csecsen kézben lévő neuchateli klub több súlyos szabálytalanságot is elkövetett, például nem igazolta hiteles dokumentumokkal a tavaly májusi tulajdonosváltást.

A gyanú szerint hamisak voltak azok az okmányok, amikkel a bajnoki nevezéshez szükséges bankgarancia meglétét igazolták.

Bulat Csagajev tavaly vásárolta meg a klubot, és célként a Bajnokok Ligája-szereplés kivívását tűzte ki. Azóta a tulajdonos négy edzőt rúgott ki, és nem tudta kivívni a szurkolók szeretetét – bojkottját annál inkább.

A megszerzett pontjai szerint a tabella negyedik helyén álló, pillanatnyilag az Arab Emírségekben edzőtáborozó Xamaxnak öt napja van a fellebbezésre.

A neuchateliek kizárása előnyösen befolyásolhatja Vanczák Vilmos klubjának sorsát; a 36 pontnyi levonással sújtott Sion jelenleg 16 pontos hátránnyal foglalja el az eredeti versenykiírás szerinti egyetlen direkt kiesőhelyet a tízcsapatos mezőny végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik