Így múlik el a világ dicsősége; Pacquiao köszöni, jól van

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2012.12.09. 17:52
null
Márquez egyelőre pihenni szeretne
Amint arról korábban már beszámoltunk: brutális K. O.-vereséget szenvedett Manny Pacquiao, akit a meccs után kórházba szállítottak, de nincsen semmi baja. Juan Manuel Márquez élete egyik legnagyobb győzelmének tartja Las Vegas-i sikerét. Neki az orra tört el.
STÍLUSOK CSATÁJA
Rácz Félix menedzser szerint Pacquiaónak így kellett bokszolnia, menni előre, ellenkező esetben Márqueznek levegőt hagyott volna. Más kérdés, hogy az ellentámadásokra építő mexikóinak ez kedvező stílus. Kivár, aztán, közbeüt, mint ahogyan tette. „Az eddigi párharcaikban is benne volt, hogy egy ütés mindent eldönt, de csak most alakult így. A fordított alapállású Pacman indítani próbált, rövid volt, s bumm, Márquez már be is ugrott. Totális K. O. volt, mert a Fülöp-szigeteki szinte belelépett az ütésbe.” A menedzser ettől függetlenül nem gondolja azt, hogy folytatni kellene a párharcot. „Hangsúlyozom, jó mérkőzés volt, de én azt mondtam, már a harmadikat sem kellett volna összehozni. Nyilván vannak olyanok, akik azon lesznek, legyen ötödik meg hatodik mérkőzés, de én értelmetlennek tartom. Itt most be lehet fejezni. Márqueznek úgymond eljött az igazság pillanata, végre legyőzte Pacmant.” Arra a felvetésre, hogy Freddie Roach, Pacman edzője nem volt-e felelőtlen, amikor a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy „végre kiütjük Márquezt”, akaratlanul is belehajtva ezzel a Fülöp-szigetekit a monstre támadásokba, a menedzser így válaszolt. „A taktika jó volt, állandó nyomás alatt kellett Márquezt tartani. Az más kérdés, hogy a mexikóinak fekszik Pacman stílusa, s az is, hogy az eddigi meccseiken is történhetett volna hasonló. A bokszban ez benne van a levegőben. Nem véletlen a mondás, hogy a stílusok csinálják a csatákat.”

„Mindenek előtt köszönetet szeretnék mondani Istennek, hogy Juan Manuel Márquezt és engem is megóvott szombat este. Szeretnék gratulálni Juan Manuelnek. Nem magyarázkodom. Nagy csata volt, s megérdemelte a győzelmet. Azt hiszem, azok is győztesek, akik láthatták a mérkőzést. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik imádkoztak értem. Köszönöm, már jól vagyok. Pihenni szeretnék, aztán visszatérek. A családomnak és mindenkinek áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok.”

Ezt a nyilatkozatot már a hotelből adta ki Pacquiao menedzsmentje, tanácsadója, Michael Koncz beszámolt arról is, hogy a hatodik menetben kiütéses vereséget szenvedő bunyóst kórházba szállították, de szerencsére a CT-vizsgálat negatív eredményt hozott. Pacmannek állítólag még tréfálkozni is volt kedve, amikor a meccsét DVD-n visszanézte. – Lelövöm, a poént, nem hiszem, hogy tetszeni fog a vége...

Ami azt illeti, Pacmant a szorítóban fekve látva nagy öröm, hogy egyáltalán meg tud szólalni, ehhez képest semmiség, hogy Márqueznek eltört az orra.

A győztes így értékelt. „Ez a győzelem egyike legnagyobb sikereimnek.– Arról még nem beszélt a 39 éves bunyós, hogy mikor bokszol legközelebb. – Nem tudom, mit hoz a jövő, Egyelőre pihenni szeretnék, megünnepelni ezt a nagy győzelmet.”

Manny Pacquiao szempontjából így múlik el a világ dicsősége, ugyanakkor Juan Manuel Márquez szemszögéből eljött az igazság pillanata. Így is értékelhetjük a Las Vegas-i váltósúlyú összecsapást, amelyen Márquez a hatodik menetben kiütötte Pacmant. A két bunyós eddigi összecsapásai közül kettőt a Fülöp-szigeteki nyert meg, egy döntetlen született, a negyedik összecsapáson a pontozóknál a döntő pillanatig Pacquiao állt jobban. Ám a boksz attól (is) az, ami: egy ütés mindent visz.

A pontozóknál a döntő pillanatig Pacquiao állt jobban, aztán… (Fotók: Reuters)
A pontozóknál a döntő pillanatig Pacquiao állt jobban, aztán… (Fotók: Reuters)
A NYERŐ ÜTÉS
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik