A USA Boxing elnöke optimista az ökölvívás olimpiai jövőjét illetően

K. B./MTIK. B./MTI
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 13:01
Boxing - Olympic Games Paris 2024 - Day 11
A párizsi olimpián a NOB végezte az ökölvívóverseny leboyolítását (Fotó: Getty Images)
Az Egyesült Államok ökölvívó-szövetsége, a USA Boxing elnöke, Mike McAtee optimistán nyilatkozott a sportág olimpiai jövőjéről, s bízik benne, hogy a boksz ott lesz a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékok programjában.

Mike McAtee erről a BoxingScene-nek adott interjújában beszélt, amelyet az insidethegames.biz portál ismertetett. Az amerikai sportvezető derűlátását arra alapozza, hogy reményei szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elismeri a sportág tavaly alakult új nemzetközi szövetségét, a mind az öt kontinenst reprezentáló World Boxingot (WB), amelynek jelenleg – további 43 országgal együtt – az Egyesült Államok is tagja. Valamennyien elhagyták az orosz Umar Kremljov vezette Nemzetközi Bokszszövetséget (IBA), amelyet a NOB leminősített, az el nem ismert státuszba sorolta át, s a felek között teljesen megszakadt a kapcsolat.

A sportág ötkarikás viadalainak szervezését és lebonyolítását a 2021-es tokiói, majd az idei párizsi olimpián is a NOB végezte, egyúttal kilátásba helyezte, hogy a 2028-as olimpia hivatalos programjából kiveszik az ökölvívást.

Mike McAtee most megerősítette, hogy a World Boxing a NOB-elismerés megszerzése érdekében dolgozik az előírt követelmények teljesítésén, így a „doppingellenes szabályokon, a pénzügyi átláthatóságon”, s legfőképpen azon, hogy a sportágat „tisztességesen vezessék”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik