Profi boksz: stabil a nagy verést kapó orosz állapota

Vágólapra másolva!
2013.11.04. 11:46
Stabilizálták az állapotát Magomed Abduszalamov orosz ökölvívónak, aki szombat este az elmúlt évek egyik leglátványosabb nehézsúlyú mérkőzésén egyhangú pontozással maradt alul a kubai Mike Pérezzel szemben.

A két bunyós kőkemény, sok ütéssel tarkított 10 menetet bokszolt egymással, a pontozók pedig végül Pérezt hirdették ki győztesnek.

Mint beszámoltunk róla, az akciódús, sok ütésváltással tarkított mérkőzésen az orosz öklöző több sérülést is összeszedett, felszakadt az arca, eltörött az orra és egy csont a bal kezében, de ami ennél rosszabb, egy kisebb vérrög is keletkezett az agyában.

Az ökölvívót a Roosevelt Kórházban mesterséges kómába helyezték, annak érdekében, hogy a további megfelelő vizsgálatokat és beavatkozásokat elvégezhessék nála. A bunyós hogylétéről Nathan Lewkowicz, az Abduszalamovot promótáló Sampson Promotions képviselője adott nemrégiben tájékoztatást, amely szerint a nehézsúlyú ökölvívó állapota stabil, koponyáját viszont felnyitották, hogy az agyában keletkező rög méretét csökkenteni tudják.

www.profiboksz.hu

A meccs teljes felvétele

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik