Delneri távozik a Juventustól - hivatalos

Vágólapra másolva!
2011.05.21. 15:24
null
Delneri egy év után búcsúzik a „zebráktól” (Fotó: Action Images)
Címkék
A Juventus vezetőedzője, Luigi Delneri sajtótájékoztató keretében maga jelentette be, hogy a szezon végén távozik a torinói labdarúgócsapat éléről. A szakember elmondta, a hét elején közölték vele a döntést a klub vezetői.

 

Luigi Delneri a Napoli elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón saját maga jelentette be azt, amit az elmúlt napokban gyakorlatilag már minden olasz lap kész tényként kezelt: távozik az együttestől. A klub részéről ő volt az első, aki hivatalosan is megerősítette a felvetést.

Nem fogsz hiányozni, Gigi!
Taktikailag sehol nem volt, motiválni sem tudta a játékosokat. Rossz választás volt - elemez a Juventus blog.

„Kedden vagy szerdán közölték velem a klub vezetői, hogy edzőváltás lesz – mondta az újságíróknak saját távozásáról Delneri. – Sok szerencsét kívánok az utódomnak, remélem, hogy megfelelő választás lesz a Juve számára. Tiszta a lelkiismeretem és nem érzem magam bűnbaknak.”

„Büszke vagyok a csapatra, és arra is, ahogy a játékosok dolgoztak. Többet is kihozhattunk volna a szezonból, de mindenki tudja, milyen nehéz azonnal nyerő csapatot építeni. A Juvénál azonban erre nyilvánvalóan nincs idő” – értékelte a maga mögött lévő esztendőt Delneri, aki nem érzi személyes kudarcnak a „zebráknál” eltöltött időt.

A Juve jelenleg a 7. helyen áll a tabellán, a 6., már El-indulást érő pozícióban lévő Romát csak abban az esetben előzheti meg, ha a Roma kikap otthon a már kiesett Sampdoriától, míg a torinóiak legyőzik a Napolit.

A Napoli elleni vasárnap esti találkozó lesz Delneri utolsó mérkőzése a Juventus kispadján. Utóda a La Gazzetta dello Sport szerint a klub korábbi játékosa, az idén a Sienával az élvonalba feljutó Antonio Conte lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik