Vb 2014: Balotelli és ifjoncok az olasz keretben, Cassano nem

Vágólapra másolva!
2012.10.08. 07:23
Kihirdette a keretét a soron következő két világbajnoki selejtezőre Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Ott lesz a keretben az első két kvalifikációs meccset szemfertőzése miatt kihagyó Mario Balotelli, de ahogy a nyári Európa-bajnokság óta egyszer sem, most sem szerepel a névsorban Antonio Cassano neve. Mario Balotelli, de ahogy a nyári Európa-bajnokság óta egyszer sem, most sem szerepel a névsorban Antonio Cassano neve.

A fiatalok közül az egyaránt 19 éves és egyszeres válogatott Marco Verratti és Stephan El Shaarawy is meghívót kapott, tétmeccsen még egyikük sem játszott a squadra azzurrában.

Visszatér a keretbe a közvetlenül az Eb előtt a fogadási csalási ügybe belekevert, majd a tornát ki is hagyó Domenico Criscito, akit közben tisztáztak a vádak alól a hatóságok.

A legnagyobb meglepetés talán a bolognai Alberto Gilardino meghívása, aki legutóbb tavaly júniusban játszott a csapatban, de Antonio Candreva beválogatására sem sokan gondoltak, a Lazio középpályása legutóbb 2009 novemberében volt válogatott.

A nyári Eb-n döntőt játszó olasz válogatott pénteken Örményországban szerepel, majd kedden Dániát fogadja a világbajnoki selejtezők B-csoportjában. Prandelli együttese szeptember 7-én 2–2-es döntetlent játszott Szófiában a bolgárokkal, majd négy nappal később hazai pályán 2–0-ra legyőzte Máltát.

AZ OLASZ KERET
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (PSG), Emiliano Viviano (Fiorentina).
Védők: Ignazio Abate (AC Milan), Federico Balzaretti (AS Roma), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit), Christian Maggio (Napoli), Angelo Ogbonna (Torino), Andrea Ranocchia (Inter)
Középpályások: Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (AS Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (AC Milan), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (PSG)
Csatárok: Mario Balotelli (Manchester City), Mattia Destro (AS Roma), Stephan El Shaarawy (AC Milan), Alberto Gilardino (Bologna), Sebastian Giovinco (Juventus), Pablo Osvaldo (AS Roma).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik