A Red Bull felvásárolhatja az FC Torinót – sajtóhír

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.28. 19:03
Az olasz bikás csapatot felvásárolhatja az osztrák bikás cég (Fotó: Getty Images)
Sajtóhírek szerint az osztrák Red Bull fontolgatja, hogy az olasz FC Torino felvásárlásával továbbterjeszkedne.

 

Az osztrák Red Bull energiaitalgyártó-vállalat tovább terjeszkedne, a cég a hírek szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Torinót szeretné felvásárolni. A Salzburger Nachrichten a cikkében megemlíti, hogy a céget Dietrich Mateschitz halála után megöröklő Mark Mateschitz tárgyalásokat folytat a Torino tulajdonosával, Urano Cairo médiavállalkozóval. Az olasz La Stampa torinói portál szerint már három találkozóra is sor került.

A salzburgi székhelyű vállalat korábban nem támogatott olasz klubot, szeptemberben azonban egyéves szponzori megállapodást kötött a Torinóval. A felvásárlás összekapcsolódna a torinói Stadio Olimpico megszerzésének tervével is, a létesítményt a torinói önkormányzat hamarosan privatizálhatja. A Red Bull nem kívánta kommentálni a klub iránti érdeklődéséről szóló híreket.

A salzburgi honlap jelzi, hogy a Red Bull és a Torino több helyen is megtalálhatja a közös hangot. Torino városának jelképe a bika, a klub beceneve, az „Il Toro” is innen ered. Az osztrák Valentino Lazaro a salzburgi utánpótlásban nevelkedett, 2022 óta erősíti a torinóiakat.

A Red Bull májusban Angliában terjeszkedett, akkor a Leeds United befektetői közé csatlakozott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik