Újabb Maldini mutatkozott be az olasz válogatottban

Vágólapra másolva!
2024.10.15. 11:05
Maldini (kékben) az FTC légiósával, Abu Fanival is összecsapott bemutatkozása alkalmával (Fotó: AFP)
Nagyapja és édesapja után immár Daniel Maldini is pályára lépett az olasz labdarúgó-válogatottban, a fiatal támadó hétfőn a Nemzetek Ligájában esett át a „tűzkeresztségen”.

Az olaszok az A-liga 4. fordulójában 4–1-re verték meg Udinében Izraelt – ezzel a záró két kör eredményeitől függetlenül továbbjutottak a negyeddöntőbe –, és Luciano Spalletti szövetségi kapitány a 73. percben cserélte be a Monza játékosát. 

„Nagyon örülök, hogy részese lehettem a meccsnek, mint ahogy annak is, hogy a szüleim ott ültek a lelátón” – mondta boldogan a 23 éves Daniel Maldini.

Nagyapja, a 2016-ban elhunyt Cesare Maldini 14-szer volt válogatott, játékosként és edzőként is vezette az AC Milant, emellett szövetségi kapitányként is dolgozott. Daniel apja, az 56 éves Paolo Maldini 25 éves pályafutását végig a Milannál töltötte, ahol 647 bajnokin lépett pályára, és 126-szor játszott az olasz A-válogatottban, amellyel vb- és Eb-ezüstérmet szerzett.

A labdarúgás statisztikáira szakosodott OPTA twitter-oldalán a mérkőzést követően közölte, Daniel Maldini bemutatkozásával a Maldini család lett az első az olasz labdarúgás történetében, amelynél egymást követő három generáció mindegyike olasz A-válogatott lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik