A vártnál sokkal nehezebben, de veretlenül zárták az olimpiai felkészülést az amerikai kosarasok

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.23. 08:11
LeBron James (háttal) ismét az utolsó percekben mentette meg az amerikai válogatottat (Fotó: Getty Images)
Az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja a párizsi olimpia előtti utolsó felkészülési mérkőzésén négy ponttal győzte le a világbajnoki címvédő németeket.

Hiába a rengeteg sztár és az egyik legerősebb keret a kosárlabda történelmében, az Egyesült Államoknak egyelőre nem sikerült dominálni az olimpiai előtti felkészülési mérkőzésein. Az amerikai csapat a Dél-Szudán elleni egypontos győzelem után ismét meglepően nehezen nyert, ezúttal azonban egy sokkal erősebbnek tartott gárda, a legutóbbi világbajnok német válogatott volt a túloldalon. 

A németek a mérkőzés nagy részében sokkal magabiztosabban játszottak és még a záró negyed utolsó perceiben is vezettek, ám ekkor az amerikaiak 39 éves sztárja, a négyszeres NBA-bajnok LeBron James felhergelte magát és 11 pontot dobott a lefújás előtti négy percben (ami öt ponttal több, mint amennyit a németek szereztek ez alatt), így sikeresen meg is fordította az állást. 

A Los Angeles Lakers klasszisa 20 ponttal, hat lepattanóval és négy gólpasszal zárt mindössze 18 játékperc alatt, míg csapattársai közül Joel Embiid 15, Stephen Curry 13 pontot dobott. A németeknél Franz Wagner volt a legeredményesebb 18 ponttal, míg Dennis Schröder a 13 pontja mellett tíz asszisztot is kiosztott. 

Ezzel a győzelemmel az Egyesült államok csapata 5–0-ra hozta a felkészülési meccseit, ami összességében biztató lehetne az olimpia előtt, ám a várakozásokhoz képest inkább aggasztó volt a mutatott játék. 

KOSÁRLABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Egyesült Államok–Németország 92–88 (29–19, 19–22, 20–30, 24–17)
Szerbia–Görögország 94–72 (26–21, 22–18, 24–19, 22–14)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik