Párizs 2024: Fontos, hogy lássuk, hol nem megy a játék – Varga Zsolt az olaszok elleni vereség után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.07.12. 23:14
Varga Zsolt a negyedik olimpiájára készül (Fotó: Koncz Márton)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 13–11-re kikapott Olaszországtól a Dominó Trans-kupa pénteki játéknapján. A találkozó után Varga Zsolt szövetségi kapitány értékelt az NSO Tv kamerája előtt.

Varga Zsolt elismerte, hogy nem kezdték jól a mérkőzést Olaszország ellen.

„Teljesen más ritmusban van a két csapat, nehéz ilyenkor megmondani, hogy ki milyen munkafázisban van. Mi most hagytuk abba a fizikális munkarészt. Tulajdonképp ez a hét az, amikor a csapat a legfáradtabb a mérések alapján is. Tudtuk ezt jól, viszont el kell kezdeni játszani, mert relatíve rövid felkészülésről van szó. Nyilván ebben benne van az is, hogy nem úgy megy a játék, viszont nagyon fontos, hogy lássuk, hol nem megy a játék, hol kell még gyakorolni, hol kell még többet belenyúlni, mi az, amit le kell tisztázni. Ugyanígy volt a tegnapi mérkőzéssel is.”

Videónkban elárulja, mi kellett volna ahhoz, hogy visszajöjjenek a négygólos hátrányból, de beszélgetünk a szombati, japánok elleni meccsről, illetve arról is, van-e benne drukk amiatt, hogy edzőként az első olimpiájára készül, miközben játékosként háromszor is járt ott (és egyszer aranyéremmel tért haza).

FÉRFI VÍZILABDA
DOMINÓ TRANS-KUPA, MARGITSZIGET
2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 13–11 (5–1, 2–3, 4–4, 2–3)
Hajós uszoda, 3000 néző. V: Dervieux (francia), Franulovic (horvát)
OLASZORSZÁG: NICOSIA – DI FULVIO 1, Renzuto, DI SOMMA 2, Bruni 1, Echenique 2, FONDELLI 4. Csere: Velotto, Gianazza, Presciutti 1, Iocchi Gratta 1, Condemi 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Fekete G. 1, Varga Dénes, MANHERCZ K. 4, Molnár E., Zalánki 2, Jansik Sz. 1. Csere: BÁNYAI (kapus), Hárai, ANGYAL 2, Vigvári Vince 1, Kovács P., Vigvári Vendel. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Emberelőny-kihasználás: 9/5, ill. 13/7
Kettős emberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Echenique (15. p.), Vigvári Vince (17. p.), Renzuto (26. p.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik