Tévéközvetítési rekord az olimpiai megnyitón

Vágólapra másolva!
2024.07.19. 15:22
Paris 2024 Olympics
Fotó: Getty Images
Az eddigi legnagyobb méretű televíziós közvetítésével mutatja be az érdeklődőknek világszerte a párizsi nyári játékok jövő pénteki megnyitóját a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) audiovizuális leányvállalata.

A három és fél órásra tervezett show-műsor keretében a Szajna hat kilométeres szakaszán 85 hajó szállítja majd a küldöttségek képviselőit. Először rendezik a megnyitót stadionon kívül, ennek nyomon követésére pedig felszereltségben és közvetítési erőforrások tekintetében az eddigi legnagyobb produkcióra készül az Olympic Broadcasting Services (OBS).

Az egyes partszakaszokon és hidakon összesen mintegy 3000 táncos és színész tizenkét művészi tablót jelenít majd meg, amelyek a világról összesereglett sportolókat ünneplik, illetve arról mesélnek történetet, milyen is Franciaország, a sokszínűség országa – számolt be róla Thomas Jolly, az ünnepség művészeti igazgatója.

A 2001-ben létrehozott OBS közvetíti az olimpia eseményeit. A megnyitó során az Austerlitz hídtól a ceremónia hivatalos részének, illetve fináléjának helyet adó Trocaderóig, többek között olyan nevezetességek közelében, mint a Notre-Dame, a Louvre vagy az Orsay Múzeum, több mint 100 kamerarendszert telepítenek a szakemberek. A küldöttségeket szállító hajókon több mint 200 okostelefont helyeznek el, hogy az összesen mintegy 6-7000 ezer sportoló szemszögéből is figyelemmel lehessen kísérni az eseményeket.

A projekt nagyságának érzékeltetésére az OBS közölte, háromszor annyi kamerát használ majd, mint három éve a tokiói olimpia megnyitóján.

„Szolgálatban lesz” még nyolc drón, három helikopter, továbbá négy egyedi építésű, stabilizált hajó, melyet speciálisan tervezett kamerarendszerekkel szerelnek fel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik