Vég Zsombor nagyon közel állt a kétszeres vb-győztes legyőzéséhez, de búcsú lett a vége

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.01. 12:17
Judo - Olympic Games Paris 2024: Day 6
Vég Zsombor (kékben) nagyon megszorongatta Nikoloz Sherazadishvilit Párizsban (Fotó: Getty Images)
Vazaarielőnybe került 100 kilogrammos cselgáncsozónk, Vég Zsombor a kétszeres vb-aranyérmes spanyol Nikoloz Sherazadishvili ellen a Párizsban zajló olimpia nyolcaddöntőjében, végül azonban kikapott, és így búcsúzott a versenytől.

Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Alekszandar Kukolj legyőzését követően még keményebb riválissal, a 90 kilóban kétszeres világbajnok spanyol Nikoloz Sherazadishvilivel került szembe 22 éves kiválóságunk, Vég Zsombor. Nem a magyar fiú számított a találkozó esélyesének, eddig két összecsapásukból a spanyol került ki győztesen, igaz, mindkét meccset két éve, 2022-ben rendezték.

Vég remekül kezdett, láthatóan meglepte a spanyolt: rögvest belefordította egy vaazariba, majd folyamatosan nyomás alatt tartotta. Gyönyörű dobás következett, már-már azt lehetett hinni, az ippon, egyben az újabb magyar bravúr is megvan, de nem lett pont az akcióból. Sherazadishvili láthatóan felbosszantotta magát, ritmust váltott, leszorítással ő is vazarit szerzett, ezzel egyenlített. Vég Zsombor kontaktlencséje kiesett, ez kizökkentette, a spanyol kapva kapott az alkalmon, újabb vazaarit hajtott végre, ezzel lezárva az összecsapást.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Vég Zsombornak igazán remek két küzdelmet követően véget ért a párizsi olimpia. Az egyéni küzdelmekben nincs több magyar érdekelt, érem nélkül, egy ötödik hellyel (Pupp Réka, 52 kg) zártak a magyar cselgáncsozók, akik szombaton a csapatversenyben is megmutathatják magukat. 

PÁRIZS 2024
CSELGÁNCS
Férfiak, 100 kg
Nyolcaddöntő: Nikoloz Sherazadishvili (spanyol)–Vég Zsombor 10–7

Korábban
A 16 közé: Vég Zsombor–Alekszander Kukolj (szerb) 7–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik