Kiss Péter Pál: Nagyon mélyről indultam

Vágólapra másolva!
2024.09.07. 13:51
Kiss Péter Pál éve neheznn volt mint a versenye (Fotó: MKKSZ)
A kajakos Kiss Péter Pál azt mondta, nagyon mélyről indult idén, mielőtt szombaton címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában a párizsi paralimpián.

„Az évem sokkal nehezebb volt, mint amilyennek maga a verseny tűnt. Nagyon mélyről indultam” – nyilatkozott a vegyes zónában. – „Tavasszal egy kondiedzés közben mellizomsérülést szenvedtem, sok gyógytorna, ultrahangos kezelés következett. Mentálisan is megviselt, hogy a sérülés miatt a szegedi Európa- és világbajnokságon sem indulhattam. Most ezért kárpótolt, hogy itt volt a családom a lelátón és rajtuk kívül is sokan szurkoltak nekem a helyszínen.”

Kiss Péter Pál gyakorlatilag az utolsó szalmaszálba kapaszkodva jutott ki a paralimpiára, miután megnyerte az otthoni szétlövést jóbarátja, Juhász Tamás ellen – mint mondta, lelkileg ez sem volt könnyű. 

A szombati versenyről az immár kétszeres paralimpiai bajnok a következőt mesélte: 

„A rajthoz közeledve majdnem beborultam, az egy kicsit kizökkentett, de próbáltam ismét fókuszálni. Tudtam, hogyan szeretnék versenyezni. Kicsit beragadtam, de tudatosan próbáltam óvatosabb rajtot venni, mert a tapasztalatok alapján egy éles rajtnál azért tud fájni a korábban sérült mellizmom. Próbáltam biztosra menni, ez sikerült, utána pedig jó volt az iramváltás is, jól fel tudtam venni a sebességet, amivel itt is győzni tudtam.” 

Elárulta, az utóbbi két-három hétben teniszkönyök is kialakult nála, szenvedett vele, de próbálta félretenni a fájdalmat és sikerült megvalósítania azt, amit eltervezett, és kihajtania magát. 

Az MTI kérdésére azt mondta: most jön a megérdemelt pihenés és a tanulmányait is folytatja a Testnevelési Egyetem rekreációs szakán. 

Az ebben a számban negyedik Suba Róbert összességében elégedett volt a teljesítményével, bár mint mondta, előzetesen a dobogóra szeretett volna kerülni. 

„Sajnos sok volt a hátráltató körülmény. Betegséggel is küszködtem, otthon pedig sokkal jobb időket mentem a 35 fokban. Itt az előfutamban 12-13 fok volt széllel, nagyon fáztam, éreztem, hogy nem vagyok jól bemelegedve. Ez lelkileg is visszavetett. Utána azonban gondoltam a kiskőrösi iskolában a szurkolótáboromra, ez erőt adott. Összességében elégedett vagyok a negyedik hellyel és megyek tovább, hiszen van még egy számom” – nyilatkozott a szegedi sportoló, aki vasárnap VL2-ben versenyez majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik