Pap Bianka ezüstérmes 200 vegyesen a paralimpián

Vágólapra másolva!
2024.09.07. 17:45
Fotó: Szabó Miklós
Pap Bianka a második helyen végzett női 200 méteres vegyes úszásban a párizsi paralimpián. A kétszeres olimpiai bajnok 2:29.02-es idővel végzett a kínai Csang Meng mögött.

 

A paralimpián eddig száz méter háton címét megvédve arany-, négyszáz gyorson pedig bronzérmet szerző úszó, Pap Bianka délelőtt a legjobb idővel jutott be az esti döntőbe az SM10-es kategória kétszáz méteres vegyesúszó számában, melynek másik magyar indulóját, Hotz Csengét szabálytalanság miatt kizárták az előfutamban.

A fináléban a pillangó után Pap még negyedikként fordult, de féltávnál már egy fél testhosszal vezetett, ekkor jött a kínai Csang Meng, aki mellúszásban megelőzte, és végig az élen tartotta magát, Pap Bianka így második helyen végzett, teljessé téve párizsi éremkollekcióját, az arany és a bronz után egy ezüstöt is szerzett, a magyar úszók pedig három arannyal, három ezüsttel és egy bronzzal zárták a 2024-es paralimpiát.

Pap Bianka döntője:

„Nagyon élveztem a döntőt, száz méter után elhittem, hogy megnyerhetem. Még százötvennél is bontottam a pezsgőt magamban, hogy a holland lányt meg tudom előzni, aztán észrevettem, hogy valaki nagyon megszökött, és akkor egy világ omlott össze bennem. Próbálkoztam, de tudtam, ennyit nem tudok behozni rajta. Nyolc éve ismerem a győztes kínai lányt, mióta az első paralimpiámon indultam, szerintem ember ennyit még nem javult egy év alatt… Nagyon tartalékolt a délelőtti előfutamban, akkor is nagyon sunnyogtak, de az elmúlt nyolc évben is azt csinálták. Nem tudom elképzelni, hogy mi történt Kínában, de nem is akarom tudni, meglepő, csak ennyit mondok. Kicsit csalódott vagyok, mert elhittem, hogy meglesz az arany” – mondta a Nemzeti Sportnak Pap Bianka.

 

PARASPORT
Paralimpia 2024, Párizs
ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
Női 200 méter vegyes (SM10), döntő
Paralimpiai bajnok: Csang Meng (Kína) 2:26.81
2: Pap Bianka 2:29.02
3: Lisa Kruger (Hollandia) 2:29.91


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik