Paralimpia 2024: közel volt a döntőhöz, de végül ötödik lett Veres Amarilla

Vágólapra másolva!
2024.09.06. 18:00
Veres Amarilla ötödik (Fotó: Magyar Vívószövetség)
Veres Amarilla két tussal alulmaradt az elődöntőben, majd simán kikapott a vigaszágon, így ötödik lett a női párbajtőrözők A sérültségi kategóriájában a párizsi paralimpián.

A címvédő magyar vívónak a 32 között még nem volt feladata, majd a nyolcaddöntőben 15:10-re verte meg a lengyel Kinga Drozdzot, a legjobb nyolcban pedig 15:7-re a brit Gemma Collist. 

A bal oldali bénulással született Veres Amarilla a fináléért a dél-koreai Kvon Hjok Jeonggal vívott, és jól kezdett: ő adta az első két tust, majd együttes találat után újabb két tust vitt be (5:1). Innen tudott 7:6-ra közelíteni a dél-koreai rivális, az első háromperces szakasz végére egyenlített is (10:10). A döntetlenről Veres tudott elmozdulni, ám Kvon fordított (12:13), majd egy együttes találat után bevitt tussal 15:13-ra megnyerte az elődöntőt. Veres így a vigaszágon vívott a bronzmérkőzésért, ellenfele a lengyel Marta Fidrych volt. 

A magyar vívó adta az első tust, innen viszont lengyel riválisának az akarata érvényesült, aki meg sem állt sorozatban kilenc tusig (2:10). Innen 12:7-ig tudott közelíteni Veres, a győzelemre viszont nem volt esélye, 15:–8-ra alulmaradt. 

A bronzéremért így Fidrych vívhat a kínai Ku Haj-jen ellen, Veres az ötödik helyen zárt. 

Ugyanebben a kategóriában szerepelt a 13-szoros olimpiai érmes Krajnyák Zsuzsanna, aki a 13. helyen végzett – akárcsak a férfiaknál a B-kategóriában Tarjányi István.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik