Női röplabda El: Izlandot is legyőzte a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2024.05.19. 22:52
Kiss Grétáék második meccsüket is megnyerték Izlandon (Fotó: hunvolley.info)
A magyar válogatott második mérkőzését is megnyerte a női röplabda Európa-liga ezüst divíziójának csoportkörében, vasárnap 3:0-ra nyert a házigazdák ellen az izlandi Kópavogurban.

 

A magyar csapat a szombati négy után vasárnap újabb újoncot avatott, a Kaposvárról az Egyesült Államokba szerződő Radnai Luca ugyanis tétmérkőzésen most debütált nemzeti színekben.

Alessandro Chiappini megfiatalított együttese a szombati nyitányon a lettek ellen 3:1-re győzött, míg pénteken a mostani ellenfél ugyanilyen arányban maradt alul a balti válogatottal szemben, így a vasárnapi összecsapás egyértelmű esélyese a magyar csapat volt. A találkozón – az egy nappal korábbihoz hasonlóan – visszafogottan kezdtek Kiss Grétáék, de 15–13-as hazai előnyt követően egy 7–2-es szériával fordítottak és megszerezték a vezetést.

A második felvonás elején is mutatott izlandi előnyt az eredményjelző (9–7), de ezt követően végig a magyarok vezettek, akik 16–14-es fórjuk után Kiss és Németh Anett vezérletével sorozatban nyolc pontot szereztek, így végül simán, nagy különbséggel nyerték meg a játékrészt.

A harmadik etapot Radnaival kezdte a magyar csapat, amelynél ekkor már csak az volt a kérdés, hogy hány perc alatt zárja le az összecsapást: ez végül 78 alatt sikerült, így Chiappini tanítványai két győzelemmel rajtoltak.

Az Európa-liga kilenccsapatos ezüst divíziójában minden együttes hat mérkőzést játszik három hétvége alatt úgy, hogy kétszer utazik, egyszer pedig hazai pályán szerepel. Tóth Fruzsináék jövő hétvégén Luxemburgban szombaton Feröer-szigetek, majd másnap a házigazdák ellen folytatják a sorozatot.

A június 9-ig tartó csoportkör után az első két helyen végző csapat vívja az oda-visszavágós finálét június 13-án és 16-án. A sorozat aranyérmese jövőre az arany divízióban szerepelhet.

RÖPLABDA
Európa-liga, csoportkör, 2. forduló
Izland–Magyarország 0:3 (20, 15, 15)
Kópavogur, 120 néző. V: Dos Santos (ír), Cepinova (angol).
IZLAND: Einarsdóttir V. 1, Einarsdóttir M. 1, Einarsdóttir E. 9, Stefánsdottir S. 5, Grétasdóttir 8, Póransdóttir 5. Csere: Gudmundsdóttir L., Ragrasdóttir (liberók), Stefánsdottir H. 2, Einarsdóttir H., Arnarsdóttir, Blöndal 3, Gudmundsdóttir P. 1. Szövetségi kapitány: Massimo Pistoia.
MAGYARORSZÁG: Kiss G. 13, Ambrosio 5, Petrenkó 6, Glemboczki 6, Kump 4, Németh 11. Csere: Tóth F., Kertész (liberók), Jámbor 2, Szedmák 7, Tóth S., Erőss 2, Radnai Luca 2, Lászlop 1. Szövetségi edző: Alessandro Chiappini.
MESTERMÉRLEG
Alessandro Chiappini: – A találkozó elején sok hibával játszottunk, de amint sikerült kicsit megnyugodnunk feljavult a teljesítményünk. Innentől kezdve magabiztosan és jól röplabdáztunk, különösen örülök, hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik maximálisan éltek is a lehetőséggel, hiszen kimondottan érett, jó játékot mutattak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik