El Clásico: Eto'o több veszélyt jelentett Messinél - Casillas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 18:49
Vasárnap a Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg az el Clásicót: a listavezető Real Madrid a címvédő Barcelonát fogadja, amely vereség esetén szinte kiszáll a bajnoki címért folytatott versenyfutásból a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División). Iker Casillas, a madridiak bajnokságban kispadra szoruló csapatkapitánya elárulta: neki speciel Samuel Eto'o több borsot tört az orra alá, mint Lionel Messi.

 

„A Valladolidtól elszenvedett vereség után nincs más választásunk, csak a három ponttal maradhatunk versenyben, a győzelem számunkra létfontosságú. Ehhez maximális hozzáállás és győztes mentalitás kell – nyilatkozta Víctor Valdés, aki a Real nyári sztárigazolását azonban név szerint véleményezte. A katalánok szezon végén távozó kapusa pályafutása vélhetően utolsó el Clásicójára készül. – Most már azt a Bale-t láthatjuk, aki nagy önbizalommal futballozik és jó formában van. Ez most már az angliai Bale...”

Víctor Valdés pályafutása során először közel tíz éve védett el Clásicón a Bernabéuban, a katalánok 2–1-re győztek.

„A legemlékezetesebb madridi el Clásicóm az első. Akkoriban, a galaktikus időszakban nagyon erősek voltak. Ezt a pszichikai nyomást roppant nehéz volt feldogozni egy olyan fiatal kapusnak, mint én. Viszont győztünk, és én nagyon boldog voltam. A rossz emlékek? Az összes olyan el Clásico, amelyen kikaptunk.”

„Aki az el Clásicón mindig a legtöbb veszélyt jelentette számomra, az Samuel Eto'o volt. Messiről mindenki tudja, hogy óriási futballista, de Samu is hasonló szintet képviselt, persze a stílusuk különbözött. Eto'o sokszor kibabrált velünk – mondta Casillas, aki első, tizennégy évvel ezelőtti el Clásicójáról viszont annál szebb emlékeket őrizhet. – Azért is maradt meg bennem mélyen az emléke, azon túl, hogy az volt az első, mert a legszebb győzelmet akkor arattuk, három nullára nyertünk a Bernabéuban.”

Casillas a bajnoki esélyekre vonatkozóan elmondta: úgy látja, sokan kétesélyes versenyfutásnak látják a spanyol bajnokságot, amelyben döntő lesz, lehet a vasárnapi rangadó végkimenetele. Szerinte azonban a végeredmény önmagában nem dönt majd a bajnoki címről, és nem felejtette el megemlíteni az Atléticót sem, amely tartja a lépést a két legfőbb riválissal.

Szeretne nyerni egy Real Madrid- vagy Barcelona-mezt? Itt az alkalom, vegyen részt ön is a Nemzeti Sport Online nyereményjátékában!Nincs más feladat, mint a linkre kattintani, és a bal oldalon található komment dobozban megtippelni a vasárnap 21 órakor kezdődő el Clásico, azaz a Real Madrid–Barcelona spanyol bajnoki rangadó végeredményét. A helyesen tippelők között egy mez talál gazdára a választott csapat 2013˜–2014-es garnitúrájából, a nyertes nevét hétfő délelőtt az NSO Facebook-oldalán tesszük közzé. Sok sikert kívánunk mindenkinek!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik