Real: mese az oroszlánról és a gazelláról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.15. 09:20
null
Ősszel a Real Madridot erősítő Gareth Bale (középen) 2–0-s győzelmet ünnepelhetett a Málaga ellen (Fotó: Reuters)
Ha hétvége, akkor bajnoki víkend az öreg kontinens labdarúgópályáin. A Bundesligában a 25., az olasz és a spanyol első osztályban egyaránt a 28. kört, Angliában pedig már a 30. fordulót rendezik meg. A szombati játéknap slágerösszecsapása a német első osztály rangadója: a Bayern München a Bayer Leverkusent látja vendégül. De pályára lép a Real és az Atlético Madrid, valamint a Man. City és a Chelsea is. A vasárnap az angol derbiké: lesz Manchester United–Liverpool és Tottenham–Arsenal ütközet is. Topliga-beharangozónk.

 

SPANYOLORSZÁG

Mindkét madridi sztáralakulat szombaton játssza soros bajnokiját, a listavezető Real az őszi hazai sikere után idegenben is le akarja győzni a Málagát, míg a második helyezett Atlético kötelező revánsra készül hazai környezetben az Espanyol ellen.

„Van egy hasznos filozófiánk az öltözőben, amely egy afrikai mesén alapszik. Ez a mese az oroszlánról és a gazelláról szól. Az oroszlánnak azért kell futnia, hogy leteperje a prédáját, hiszen csak így maradhat életben. A gazellának viszont azért kell futnia, nehogy az oroszlán zsákmánya legyen. Ezt a mesét azért szoktam mindig elmondani a játékosaimnak, mert igen tanulságos. Mindegy ugyanis, hogy oroszlán vagy-e vagy gazella, a lényeg az, hogy mindig fuss, mindig hajts!” – árulta el a pénteki sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti, a királyiak edzője, hogy mivel szokta tüzelni labdarúgóit.

Az olasz tréner hozzátette, a sorsuk már a saját kezükben van, ezért nem két fő riválisukkal kell foglalkozniuk a La Ligában, hanem csakis saját magukkal, pontosabban mindig a soron következő ellenfelükkel.

„Ezért sem foglalkozom azzal, hogy Di Máriának történetesen négy sárga lapja van, és esetleg megkaphatja az ötödiket is. Hiába játszunk a jövő héten a Schalkéval és a Barcelonával, nekem most a Málaga elleni a legfontosabb mérkőzés. Tehát ha úgy gondolom, hogy szükségem van Di Máriára, akkor beteszem a keretbe, és nem érdekel, hogy esetleg eltilthatják a Barcelona ellen” – fűzte hozzá Ancelotti.

A Tippmixpro oddsai alapján a bátor fogadók megtízszerezhetik pénzüket a Málaga sikerével.

A Barcelona vasárnap az Osasunát fogadva melegíthet a jövő heti el Clásicóra.

ANGLIA

Pokoli napokon van túl a Manchester City – amely néhány napon belül az FA-kupából és a Bajnokok Ligájából is kipottyant –, és ha ma nem nyer a Hull pályáján, könnyen „pokollá” válhat számára bajnokság is, ahol egyelőre ott van az élbolyban. Sőt a vesztett pontokat tekintve ugyanúgy áll, ahogyan az éllovas Chelsea.

„A múlt hétvégéig az egyetlen csapat voltunk Angliában, amely esélyes volt négy trófeát is nyerni a szezonban. De eltelt néhány nap, és csak két sorozatban állunk már, ám a bajnoki reményeink élnek még. Nehéz napokon vagyunk túl, de tiszta erőből harcolunk a bajnoki címért” – fogalmazott Ruben Cousillas, a Ligakupát már megnyerő City másodedzője, hozzátéve, nem tudja, hogy a Barcelona ellen félidőben lecserélt Sergio Agüerónak pontosan mennyit kell kihagynia.

A Chelsea-nek nem kellett pályára lépnie a BL-ben, így nyugodtan készülhetett az Aston Villa elleni idegenbeli találkozóra. José Mourinho együttese remek formában van a Premier League-ben, amelyben legutóbb a 15. fordulóban szenvedett vereséget, vagyis tizennégy mérkőzés óta veretlen.

Gera Zoltán csapata, a kiesés rémétől fenyegetett West Bromwich Albion szintén ma lép pályára: az őt négy ponttal megelőző Swansea-hoz látogat.

A vasárnapi játéknap igazi slágermeccseket tartogat: előbb a Manchester United–Liverpool mérkőzés, majd a Tottenham–Arsenal összecsapás következik.

NÉMETORSZÁG

A Bayern München egyhuzamban az ötvenedik mérkőzését készül veretlenül megvívni a bajnokságban, szombati ellenfele, a Bayer Leverkusen ugyanakkor végre megszakítaná hét tétmeccs óta tartó nyeretlenségi szériáját. Az ezúttal otthon játszó bajorok ezt megelőzően 2012. október 28-án szenvedtek vereséget a Bundesligában, legyőzőjük éppen a Leverkusen volt (1–2 az Allianz Arénában).

Pep Guardiola nem akar nagy jelentőséget tulajdonítani egyik adatnak sem, mint elmondta: „Az igazat megvallva nem nagyon érdekelnek, ezek ugyanis csak számok. Előbb vagy utóbb úgyis veszíteni fogunk, sorozatunkat úgysem lehet a végtelenségig húzni. De addig is megyünk előre.”

A katalán vezetőedző a Kicker szerint a Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Lahm, Schweinsteiger – Götze, Thiago, Ribéry – Th. Müller tizeneggyel akar újabb lépést tenni a menetiránynak megfelelően.

A Bayern mögött húsz ponttal lemaradó Dortmund a másik Borussiával, a kilenc forduló óta nyeretlen Mönchengladbachhal találkozik a Signal Iduna Parkban ma délután.

Huszti Szabolcs együttese, a Hannover Berlinben lép fel. A 96-osok – akiknek soraiban ott lesz a magyar szélső is szombaton – öt bajnoki találkozó óta tartó nyeretlenségi sorozatukat szeretnék megszakítani az Olimpiai Stadionban.

OLASZORSZÁG

A Verona–Inter az egyetlen összecsapás a Serie A szombati programjában. A dobogós gárdák közül a fölényesen vezető Juventus vasárnap a Genoa otthonába látogat, míg az őt követő Napoli és Roma hétfőn meccsel. A második rómaiak az Udinesét fogadják, a harmadik nápolyiak pedig a Torinónál vendégeskednek.

LABDARÚGÓ-TOPLIGÁK, A HÉTVÉGI PROGRAM

ANGLIA, PREMIER LEAGUE

30. FORDULÓ
Március 15., szombat
13.45: Hull City–Manchester City (Tv: Digi Sport1)
16.00: Everton–Cardiff City
16.00: Fulham–Newcastle United
16.00: Southampton–Norwich City
16.00: Stoke City–West Ham United
16.00: Sunderland–Crystal Palace
16.00: Swansea City–West Bromwich Albion (Tv: Digi Sport1)
18.30: Aston Villa–Chelsea (Tv: Digi Sport1)
Március 16., vasárnap
14.30: Manchester United–Liverpool (Tv: Digi Sport1)
17.00: Tottenham Hotspur–Arsenal (Tv: Digi Sport1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
25. FORDULÓ
Március 14., péntek
20.30: Augsburg–Schalke 04 1–2
Március 15., szombat
15.30: Borussia Dortmund–Borussia M'gladbach (Tv: Euro Sport2)
15.30: Werder Bremen– VfB Stuttgart
15.30: Hoffenheim–Mainz 05
15.30: Eintracht Braunschweig–Wolfsburg
15.30: Hertha BSC–Hannover 96
18.30: Bayern München–Bayer Leverkusen (Tv: Euro Sport2)
Március 16., vasárnap
15.30: Hamburg–Nürnberg (Tv: Euro Sport2)
17.30: Eintracht Frankfurt–Freiburg (Tv: Euro Sport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
28. FORDULÓ
Március 15., szombat
20.45:
Hellas Verona–Internazionale (Tv: Digi Sport1)
Március 16., vasárnap
12.30:
Atalanta–Sampdoria (Tv: Sport Klub)
15.00: Livorno–Bologna
15.00:
Sassuolo–Catania
15.00:
Cagliari–Lazio (Tv: Sport Klub)
15.00:
AC Milan–Parma (Tv: Digi Sport2)
20.45:
Fiorentina–Chievo (Tv: Sport Klub)
20.45:
Genoa–Juventus (Tv: Digi Sport1)
Március 17., hétfő
19.00:
Torino–Napoli
21.00: AS Roma–Udinese

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
28. FORDULÓ
Március 14., péntek
21.00:
Getafe–Granada 3–3
Március 15., szombat
16.00: Levante–Celta Vigo (Tv: Sport2)
18.00: Rayo Vallecano–Almería
20.00: Málaga–Real Madrid (Tv: Sport2)
22.00: Atlético Madrid–Espanyol (Tv: Sport2)
Március 16., vasárnap
12.00: Elche–Real Betis
17.00: Barcelona–Osasuna (Tv: Sport1)
19.00: Sevilla–Real Valladolid (Tv: Sport1)
21.00: Real Sociedad–Valencia (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik