Barca: Suárez megbukott? Máris visszatérhet Angliába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.08. 10:06
null
Suárez eddigi barcelonai teljesítménye elmarad a tőle elvárttól (Fotó: Reuters)
Angol sajtóértesülések szerint Luis Suárez, a spanyol Primera Divisiónban szereplő Barcelona labdarúgócsapatának támadója hamarosan újra Angliában futballozhat majd, miután a katalánoknál nem tudott bizonyítani.

 

Több angol forrás is arról számol be, hogy Andoni Zubizarreta távozásával Suárez jövője nem biztos a Barcelonánál. Az uruguayi csatár egyelőre nem szolgálta meg az érte kifizetett 81 millió eurót, mivel amióta a katalánok játékosa, sokáig el volt tiltva, majd a 12 mérkőzésen, amin pályára lépett, mindössze három gólt szerzett.

Suárez helyzetét több angol klub (Manchester United, Manchester City, Chelsea) is figyeli, de elsősorban az Arsenal, amely 2013 és 2014 nyarán is szerette volna szerződtetni az uruguayit.

A Barcánál korábban is előfordult, hogy egy topcsatár nem tudott beilleszkedni, gondoljunk csak Zlatan Ibrahimovicra, akit végül a Milannak adtak kölcsön, hogy ott lendüljön formába, ám az olasz időszak után végül nem tért vissza, hanem végleg távozott. Elképzelhető, hogy Suárezre is hasonló sors vár.

A szigetországi értesülésnek ellent mond, hogy anemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 2016-ig kizárta az átigazolásokból a katalán klubot, amely így elvileg kénytelen minden értékes játékosát megtartani, ugyanakkor tény, Suáreznek fel kell javulnia ahhoz, hogy legyen jövője a gránátvörös-kékeknél.

A Barcelona a 2014–2015-ös idényben Suárez nélkül mérkőzései 91 százalékát nyerte meg, míg Suárezzel csupán az 59 százalékát. A csatár a Real Madrid otthonában elveszített spanyol bajnokin debütált, azóta 694 játékperc alatt egy gólt szerzett és öt gólpasszt osztott ki a Primera Divisiónban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik