Megnyílt a Fernando Alonso nevét viselő sportkomplexum

Vágólapra másolva!
2011.03.20. 13:17
null
Még egy kis versenyzésre is jutott idő (Fotó: Action Images)
Szülővárosában nagyszabású ünnepség keretében avatták fel a kétszeres Formula-1-es világbajnok nevét viselő létesítményt, ahol a jövő autósport bajnokai bontakoztathatják ki tehetségüket.

Oviedo egyik külső kerületében, Margalban nyitotta meg kapuit a Fernando Alonso sportkomplexum, ahol elsősorban az autóversenyzés iránt érdeklődőket várják. A komplexumnak része egy 1390,5 méter hosszú gokart pálya, egy 2500 négyzetméteres, vezetésbiztonsági képzéseknek helyt adó központ, valamint egy kisebb múzeum, ami kétszeres F1 világbajnok pályafutását mutatja be.

A megnyitón, a négyezer érdeklődő mellett, megjelent az Asztúriai Hercegség (a tartomány székhelye Oviedo) elnöke, Vicente Álvarez Areces és a Spanyol Autósport-szövetség elnöke, Carlos Garcia is.

„Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani az asztúriai hatóságoknak, hogy lehetővé tették a központ megnyitását – mondta Alonso, miután tett néhány kört a pályán saját gokartjával. Ma még csak kipróbáltam az aszfaltot, az igazi megnyitó majd júniusban lesz."

A Ferrari Formula-1-es csapatának pilótája azt szeretné, ha az átlagosan 9-10 méter széles pályát rövid időn belül a világ legjobb gokart pályái között emlegetnék. A bajnok dicsérte a pálya vonalát is, csakúgy, mint a kiszolgáló létesítményeket.

„Miután megnyitjuk a pályát, a sportjellegű képzés mellett a biztonságos közúti vezetést is oktatni fogjuk, méghozzá az összes asztúriai iskolában, mert ez ugyanolyan fontos, mint bármelyik másik tantárgy.

Akik szombaton kimentek az új komplexum avatására, szerencsések voltak, mert egy jó ideig nem láthatják a városban kedvencüket: március 26-án, pénteken az első melbourne-i szabadedzéssel elkezdődik a 2011-es Formula-1-es szezon.

Utána pedig lehetett vidáman integetni (Fotó: Action Images
Utána pedig lehetett vidáman integetni (Fotó: Action Images
Amit boldogan fogadtak a rajongók (Fotó: La Voz de Asturias)
Amit boldogan fogadtak a rajongók (Fotó: La Voz de Asturias)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik