Sir Alex skót vitorlás utazásra viszi a családot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.14. 14:45
null
Sir Alex így fogja majd a vitorlás kormányát, miközben utasításokat oszt a legénységnek (Fotó: Action Images)
Az ismerd meg hazádat program keretében felpakolja az asszonyt, gyerekeket és a 11 unokát, és bejárják Nyugat-Skóciát.

A Manchester Evening News című lapnak Craig Brown, korábbi skót szövetségi kapitány és Sir Alex Ferguson jó barátja fedte föl a Manchester United menedzseri székéből 26 év után távozó legenda nyári terveit.

„Élete legjobb nyaralására készül a családja társaságában. Mióta lemondott a menedzseri posztról volt már New Yorkban és Franciaországban a klub képviseletében, most pedig készen áll a nagy útra. Igazából mindig is azt hittem, hogy egy karibi hajókázós körutazásra vágyik, de most ő maga árulta el nekem, hogy álmai netovábbja egy Skócia körüli vitorlázás.”

A Ferguson család kis kirándulásának tervezett útvonala (Forrás: Google Maps)
A Ferguson család kis kirándulásának tervezett útvonala (Forrás: Google Maps)

Amire most sor is kerül: az útra pedig elkíséri Sir Alexet felesége, Cathy, három fia (az ikrek, Derek és Jason, valamint Mark) és 11 unokája.

„Úgy tudom, hogy Obanból indulnak majd, és az út során érintik Ionát, Uist északi és déli részét, valamint Benbeculát. Sir Alex rendkívül elszánt ebben az ügyben.” Ebben a kis galériában találnak némi kedvcsinálót a helyszínekről.

Márpedig azt mindenki jól tudja, mit jelent, ha Sir Alex „rendkívül elszánt”…

Tizenegy unokája is elkísérheti az álomnyaralásra (Fotó: thetimes.co.uk)
Tizenegy unokája is elkísérheti az álomnyaralásra (Fotó: thetimes.co.uk)

A skót legendáról köztudott, hogy imádja szülőföldjét, rendkívül jól ismeri annak földrajzát és történelmét is. Craig Brown szerint, ha nem futballedző lett volna, akkor biztos, hogy történészként szerzett volna magának hírnevet. Az is jól ismert tény, hogy imádja a rejtvényeket és a kvízjátékokat: a Manchester United túráin a játékosok is megismerhették ezt a szenvedélyét, miután a mester őket bombázta furmányos kérdéseivel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik