Akit buldózernek hívtak, avagy így szidta Maradona Pelét

Vágólapra másolva!
2014.01.29. 18:44
null
A két legendás öreg róka nem kímélte egymást az évek alatt (Fotó: goal.com)
Diego Maradona és Pelé verbális harca már-már legendás lett az évek alatt. Most a goal.com összeszedte az argentin klasszis legdurvább kirohanásait a brazil ikon ellen.

 

„Az emberek rám szavaztak. Most azt akarják, hogy osztozkodjak a díjon Pelével. Akárkivel nem fogom megosztani a díjat”
Ezt még 2000-ben mondta Maradona, amikor a FIFA arra kérte, hogy ossza meg az évszázad játékosa-címet Pelével, függetlenül attól, hogy a szavazást az argetntin nyerte.

„Pelének vissza kellene mennie a múzeumba.
Pelé megvédte a sokat gyalázott Jabulani labdát a 2010-es vébén. Maradona úgy vélte, Pelé jobban tenné, ha nem beszélne, hanem néma tárgy maradna.

„Rossz pirulát vett be. Az esti gyógyszer helyett a reggelit dobta be. Megzavarodott. Szerintem legközelebb vegyen be jó gyógyszert és cseréljen orvost.
Ezt az után mondta Maradona, hogy Pelé Neymart jobb játékosnak mondta, mint Lionel Messit.

„Miért akartok engem Peléhez hasonlítani? Anyukám azt mondta, hogy erősebb vagyok, és hogy ő pedig olyan játékosok ellen játszott, akik alig totyogtak a pályán.
Ezúttal arról beszélt az argentin, hogy a hatvanas években nem voltak olyan atletikusak a játékosok, mint Diego idejében.

„Amikor bemutatta, hogy Cristiano Ronaldo kapja idén az aranylabdát, Pelé azt mondta, hogy »Cristiano Leonardo« a díjazott. Ebből is kiderül, hogy hová is való…”
Bizonyára az előbb emlegetett múzeumba…

„Úristen, ez szimplán hülye. Lehet, hogy Neymar a világ legjobb játékosa, de csak akkor, ha Messi egy másik bolygóról származik.
Maradona még mindig Pelé Neymart-dicsőítő megjegyzésén rugózik…

„Nem szeretem magam összehasonlítani Pelével, mert állandóan hülyeségeket beszél. Ahányszor csak rossz gyógyszert vesz be, mindjárt hülyeségeket beszél.
Ezt már ismerjük…

„Az a jó dolog, hogy amikor Messiről és rólam beszélgetünk, a FIFA színes bőrű embere pukkadozik, hogy már megint miről van szó.
Nyomja Maradona rendesen.

„Ez talán az időskori gondolkodási nehézség miatt van. Ne bántsátok a fickót, nem csinált semmit az utóbbi húsz évben. Még a közértben sem láttam vásárolni. Gőzöm sincs róla, mit csinál.
Ezt éppen arra mondta az argentin, hogy 2012-ben Pelé szerint Messi sohasem lesz olyan jó, mint a Fekete Gyöngyszem.

„Amikor mostanában meglátom valamelyik FIFA-ünnepségen az elnök mellett, olyan mint egy távirányítással működő baba.
Ezzel meg arra utalt a nagyszájú, hogy Pelé Sepp Blatter bábuja.

„Erre meg most mit mondjak? Ő pedig egy pasival mutatkozott be.
Maradona egyik legdurvább beszólása még 2009-ből. Viccesen akart reagálni Pelé kritikájára, aki úgy vélte, az argentin a drogozás miatt rossz példát mutat a gyerekeknek. Maradona arra a többször is cáfolt állításra utalt, hogy Pelé tini korában egy férfival folytatott volna viszonyt.

„Az a legnagyobb különbség köztem és Pelé között, hogy én tisztelem a futballistákat, Pelé pedig nem. Pelé a futball vezetőinek barátja. Én nem barátkozom velük Én a játékosokkal barátkozom.
No comment.

„2000-ben az embereknek köszönhetően én nyertem az évszázad játékosának címét. Pelé lett a második. Brazíliában is második lett Aryton Senna mögött az évszázad sportolójának szavazásán. Az a díj, amelyet a FIFA adott Pelének, sz.rt sem ér.
Vagyis szerinte még Brazíliában sem becsülik olyan sokra az egykori futballistát.

Szép kis gyűjtemény… Ahogy elnézzük a két férfit, nem maradunk újabb szóvirágok nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik