Hosszú távra tervez Magyarországon a honosított dél-koreai gyorskorcsolyázó

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.09.11. 21:06
Fotómontázs: hunskate.hu
Hosszú távra tervez Magyarországon a júliusban honosított, dél-koreai születésű rövid pályás gyorskorcsolyázó, Mun Vundzsun Ferenc.

A 23 éves Mun Vundzsun Ferenc a magyar szövetség honlapjának elmondta: miután 2022-ben kikerült a dél-koreai válogatott keretéből, az év végén lehetősége volt Magyarországon edzenie, és meglepődve tapasztalta, „mennyivel másak az itteni gyakorlások, mint az otthoniak”.

„Otthon megakadtam, úgy éreztem, váltanom kell. Nem hiszem, hogy csak ott lehet jól korcsolyázni, szerintem fontosabb, hogyan tudok jobb lenni. Sokat segít nekem az itt dolgozó honfitársam, Csul Vonli, aki emellett azt tanítja, hogy van másik út is, mint a dél-koreai” –  fogalmazott Mun, aki az állampolgári eskü letételekor a Ferenc nevet választotta.

Hozzátette, már most úgy érzi, jól döntött, a csapattársai befogadóak, egyúttal pedig elfogadják, hogy más kultúrából érkezett.

Céljaival kapcsolatban kijelentette, mint mindenkinek, neki is az olimpiai aranyérem az álma, az odavezető úton azonban előbb az Európa-bajnokságon szeretne jól szerepelni, aztán nézhet majd előrébb.

„Sokáig szeretnék versenyezni, terveim közt szerepel még a 2038-as olimpia is, utána pedig edzőként dolgoznék tovább, Magyarországon. Hiszek abban, hogy ha megteszek minden tőlem telhetőt, sok kisgyereknek és fiatalnak megadhatom a reményt és az álmot a tekintetben, hogy korcsolyázóként minél magasabbra vágyjanak” – zárta Mun Vundzsun, akivel együtt honfitársa, az olimpiai érmes gyorskorcsolyázó, Kim Minszok is magyarként szerepel a következő idényben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik