Kisgyörgy és Andersen is a pályán lesz Szegeden

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.07.15. 23:15
Címkék
Immár negyedik alkalommal találkozik a Davis-kupában a magyar és a norvég válogatott, ezúttal Szegeden, a Gellért Szabadidőközpontban, az Euro-afrikai zóna II. csoportjában, ott is a második fordulóban.
A mieink 1928-ban (5–0), 1929-ben (4–1) és 1935-ben (3–2) egyaránt győztesen hagyták el a küzdőteret. Az előjelek a 69 évvel ezelőtti szoros ütközet megismétlését ígérik, hiszen a csütörtök délelőtti sorsoláson megjelent a hét elején még a stuttgarti ATP-tornán vitézkedő Jan Frode Andersen. Mi több, amint kiderült, a vendégek első számú teniszezője mindhárom játéknapon ütőt ragad. Nem úgy Kisgyörgy Gergely, aki nem teljesen heverte ki vírusos gyomorfertőzését.
"Csütörtök reggel ismét felszaladt a lázam, ennek ellenére bízom abban, hogy nem lesz akadálya párosbeli szereplésemnek" – tájékoztatott egészségi állapotáról a Davis-kupában évek óta sikert sikerre halmozó, népszerű Geri.
Ezzel együtt Kiss Sándor szövetségi kapitány bízik abban, hogy a Bardóczky Kornél (egyesben 261., párosban 148. a világranglistán), Kisgyörgy Gergely (951., 112.), Kiss Sebő (535., 472.), Balázs György (819., 550.) alkotta csapat legyőzi a vendégeket, akik közül csupán két játékost – Andersent (242., 394.) és Frederik Sundsteint (1440., –) – jegyeznek a világranglistán.
"Egyesben Bardóczkyt és Kiss Sebőt neveztem. A legjobb formában lévő honi teniszező, Bardóczky szerepeltetéséhez nem férhet kétség, Sebőre pedig azért esett a választásom, mert gyorsabb ritmusban játszik, mint Balázs György – indokolta döntését Kiss Sándor. – Amennyiben Gergő nem gyógyul meg szombatig, úgy Gyuri fogja helyettesíteni, amiként a harmadik nap mindent eldöntő ötödik összecsapásán is szerepeltetni kívánom. Az a véleményem, hogy Andersen érkezésével kiegyenlítettebbé váltak az erőviszonyok. Ennek ellenére bízom sikerünkben." A kiegyenlített erőviszonyokra utalt Kisgyörgy Gergely is, mondván, "óva intek mindenkit, hogy az északiak második számú teniszezőjét, Helge Kollt lebecsülje. A 29 éves fiú éveken át az ATP-ranglista 300. helye körül tanyázott, csak újabban nem vállalja a tornáról tornára való utazás fáradalmait".
Bardóczky Kornél a pénteki nap esélyeit latolgatta: "Bízom abban, hogy a nyitányon legyőzöm Kollt, mert 1:0-s vezetésünk tudatában Sebő nyugodtan játszhat Andersen ellen, akár meg is lepheti ellenfelét."
Ebben az esetben pedig, miként legutóbb Dublinban az első fordulóban, Bardóczkyék két nap alatt eldönthetik a párharc sorsát. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik