Döntetlenről folytatják

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.07.16. 20:58
Címkék
Kétszer meg kell verni az ellenfél második számú játékosát és hozni kell a párost  nagyjából ez a receptje minden Davis-kupa-mérkőzés sikerének.
Nincs ez másként az Euro-afrikai zóna második csoportjának második fordulójában sem. A Szegeden zajló Magyarország–Norvégia mérkőzésen a hetek óta kirobbanó formában teniszező első számú játékosunknak, Bardóczky Kornélnak amolyan ujjgyakorlatot jelentett a gyengébbik norvég, Helge Koll legyőzése. Kornél szűk hatvan perc leforgása alatt söpörte be az első két játszmát úgy, hogy mindkét szettben 1:1-nél brékelte először ellenfelét. A Bardóczky-show leglátványosabb elemei az ejtések és a kőkemény fonák ritörnök voltak. Vajkezű honfitársunk magabiztosságára jellemző, hogy az első két játszmában valamennyi – szám szerint hét – ejtése pontot ért. Ilyen előzmények után a harmadik felvonás puszta formalitás volt, hiszen Kollnak már az is sikerélményt jelentett, ha olykor hosszabb labdamenetre kényszerítette ellenfelét.

Bardóczky Kornél négy gémet engedélyezett norvég ellenfelének (Fotó: Gyenes Kálmán)
Bardóczky Kornél négy gémet engedélyezett norvég ellenfelének (Fotó: Gyenes Kálmán)
Bardóczky Kornél négy gémet engedélyezett norvég ellenfelének (Fotó: Gyenes Kálmán)
"Tudtam, hogy győzelmem lendületet adhat a csapatnak. Amikor oldódott bennem a feszültség, élveztem a játékot. Ellenfelem lassúbb ritmusa nagyon kedvező volt a számomra" – értékelte teljesítményét a győztes. 92 perc leforgása alatt 1:0-ra vezettünk tehát. Következett a fiatal Kiss Sebő, aki a jobbik norvég, a hét elején még a stuttgarti ATP-tornán vitézkedő Jan Frode Andersen ellen lépett pályára. Álomszerűen kezdődött a nap második csatája, hiszen Sebő semmire nyerte meg az adogatójátékát, majd egy pontot veszítve brékelte ellenfelét. 2:0 után azonban beindult az Andersen-henger – sajnos nem csupán az első szettben (6:4), hiszen a másodikat 37 perc alatt ismét 6:4-re nyerte meg. A következő bő óra történései egyértelműen bizonyították, hogy a végül négy szettben alulmaradó Kiss kezdeti elfogultságát levetkőzve felvette a mérkőzés ritmusát, és kifejezetten jót játszva végig nyílttá tette a küzdelmet.
"Volt lehetőségem az egyenlítésre. A döntő játszmában pedig térdre kényszeríthettem volna fáradó ellenfelemet. Sajnálom" – kesergett az élete első három nyert szettre menő küzdelmét elveszítő, ám derekasan helytálló Kiss Sebő.
A nyitó nap után tehát 1:1-re áll a derbi. A folytatást illetően biztató, hogy a hét első felében betegeskedő Kisgyörgy Gergely Bardóczky Kornél oldalán pályára lép a ma délutáni, sorsdöntőnek tetsző párosmérkőzésen.

Mandula Petráék bejutottak az elődöntőbe

A második mérkőzését is megnyerte, így már elődöntős a stanfordi WTA-tornán a Mandula Petra, Patty Schnyder páros. A harmadik helyen kiemelt magyar, svájci kettős a második helyre rangsorolt Daniilidu, Pratt görög, ausztrál vagy a Dell’Acqua, Sewell ausztrál duóval mérkőzik a döntőbe jutásért. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik