Igazi csapatmunka volt a norvégok legyőzése

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.07.18. 22:36
Címkék
"Még egy partit meg kell nyernünk"  fogalmazott tömören a szombati páros mérkőzést követően Kiss Sándor szövetségi kapitány. A kérdés csupán az volt: melyiket a kettő közül?
Bardóczky Kornél korábban sokat tett azért, hogy az Euro-afrikai zóna második csoportjának második fordulójában az Uniqa magyar Davis-kupa-csapat 2–1-es vezetésénél kezdődjön a záró nap a Gellért Szabadidőközpontban a norvégok elleni öszszecsapáson. Éljátékosunk pénteken magabiztosan verte meg Kollt, szombaton pedig – a hét elején még betegeskedő, hősiesen küzdő Kisgyörgy Gergellyel együtt – főszerepet vállalt párosunk sikerében. Ilyen előzmények után lépett pályára vasárnap Andersen ellen.

Balázs György aratta a továbbjutást érô harmadik gyôzelmet (Fotó: Mirkó István)
Balázs György aratta a továbbjutást érô harmadik gyôzelmet (Fotó: Mirkó István)
Balázs György aratta a továbbjutást érô harmadik gyôzelmet (Fotó: Mirkó István)
Az első számú norvég játékos megnyerte az első két szettet, Bardóczky azonban nem adta fel, bátor tenisszel hozta a harmadik játszmát, méghozzá úgy, hogy a rövidítésben (10:8) három meccspontot is hárított; a negyedik felvonást 5:4 után lezárta, így következhetett a sorsdöntő ötödik szett. Kornél gyorsan 4:1-es hátrányba került, de természetesen ekkor sem adta fel, 3:5-nél újabb meccslabdákat hárított – a hetediket azonban értékesítette Andersen.
"Gyorsan kétszettes hátrányba kerültem, elsősorban azért, mert nem boldogultam balkezes ellenfelem adogatásaival. Az egyenlítés túl sok energiámat emésztette fel, és emiatt a döntő szett elején negyedórán keresztül erőtlennek éreztem magam. Így is mindent megtettem a sikerért, emelt fővel hagyhattam el a pályát" – értékelt a 255 (!) perces küzdelem vesztese.
Kettő kettőre állt ekkor a magyar–norvég csata, következett Balázs György és Koll csatája. A 19. születésnapját a napokban ünneplő teniszezőnk 22 perc alatt 6:0-ra nyerte meg a nyitó játszmát, és a második felvonásban sem húzta sokáig. Szűk órányi macska–egér harc után következett a záró szakasz. Az élete második DK-meccsét vívó fiatal 2:4 után rákapcsolt, és – megőrizve makulátlan kupaszereplését – győzött, egyben a harmadik fordulóba juttatta csapatunkat.
"A második játszmában kezdett görcsölni a lábam, ezért sikeredett nyögvenyelősre a záró szakasz. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a szép győzelemnek" – lelkendezett Balázs György. A zóna harmadik fordulójában az ősszel a mieink ellenfele Szerbia-Montenegró lesz. "Nem érdemes még azzal a mérkőzéssel foglalkozni, most inkább élvezzük ezt a sikert. Igazi csapatmunka volt, rendkívül büszke vagyok a srácokra" – mondta boldogan Kiss Sándor.
Szeged és a Gellért Szabadidőközpont ezúttal is kitűnő házigazdának bizonyult, ezért minden bizonnyal a Tisza-parti városban rendezik a feljutás szempontjából sorsdöntő összecsapást is. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik