Szávay: „Úgy érzem, ez volt a legjobb mérkőzésem Wimbledonban”

Vágólapra másolva!
2008.06.30. 18:21
Szávay Ágnes a wimbledoni tenisztorna női egyes versenyének 4. fordulójában kikapott a világranglista 133., a versenyen csak szabadkártyával induló Cseng Csie ellen. A magyar lány mégis úgy érzi, hogy a tornán most nyújtotta a legjobb teljesítményt, de kínai ellenfele ezen a napon remek formát mutatott.
Szávay Ágnes párosban még folytathatja
Fotó: EPA
Szávay Ágnes párosban még folytathatja
Szávay Ágnes párosban még folytathatja
Fotó: EPA
Szávay Ágnes párosban még folytathatja

A Cseng Csie ellen elbukott mérkőzést követően Szávay Ágnes nem volt csalódott. A magyar lány elmondta: remek ellenféltől kapott ki, s szerinte most játszott a tornán a legjobban.

– Azt kapta ellenfelétől, amire számított?
– Igen, fel voltam készülve rá, hogy nagyon keményen üti meg a labdákat, nem enged könnyű pontokat, és ez így is történt. Remekül teniszezett a kínai lány – mondta Szávay Ágnes.

– És a saját játékával elégedett?
– Úgy érzem, ez volt a legjobb mérkőzésem Wimbledonban, jól ment a játék. Sajnos a második szett második felében nem sikerültek úgy az adogatásaim, mint szerettem volna, és ezekből Cseng rengeteg labdát tudott nyerni. Kicsit megingott a koncentrációm ebben az időszakban.

– Csalódott a búcsú miatt?
– Annyiból mindenképp, hogy szerettem volna tovább jutni, bosszantó, hogy ez nem sikerült, de örülök annak is, hogy a legjobb tizenhat közé sikerült bekerülnöm.

– Sokat kivett önből ez a találkozó?
– Meg kell mondjam, érzem az izmaimat, de hát füvön ez szinte természetes, annyira másfajta mozgást igényel. De komolyabb fájdalmaim nincsenek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik