Szávay Ágnes számára befejeződött a 2008-as angliai kaland

Vágólapra másolva!
2008.07.01. 14:43
Kétszettes vereséget szenvedett a wimbledoni tenisztorna vegyes páros versenyének 2. fordulójában az Yves Allegro, Szávay Ágnes svájci, magyar kettős a Paul Hanley, Cara Black ausztrál, zimbabwei párostól. A Vasas teniszezője ezzel búcsúzott az idei küzdelmektől.
Szávay Ágnes elbúcsúzott Wimbledontól
Fotó: EPA
Szávay Ágnes elbúcsúzott Wimbledontól
Szávay Ágnes elbúcsúzott Wimbledontól
Fotó: EPA
Szávay Ágnes elbúcsúzott Wimbledontól
A verseny negyedik kiemeltje, a Paul Hanley, Cara Black ausztrál, zimbabwei kettőssel szemben kellett az Yves Allegro, Szávay Ágnes párosnak helyt állnia Wimbledonban.

Ez félig-meddig sikerült: a „mieink” tisztes küzdelmet követően kétszettes vereséget szenvedtek. A kudarc egyben Szávay Ágnes búcsúját is jelentette az idei tornától, a magyar lány az egyéni és a páros verseny után vegyes párosban is befejezte angliai tevékenységét.

A meccs elején egyébként jól tartotta magát a svájci, magyar kettős. Az első szett elbukásához azonban elegendő volt egy apró figyelmetlenség, illetve egyetlen adogatójáték sikertelen prezentálása.

Az első szettet 6:4-re veszítették el Szávayék, és sajnos a második játszmára sem tudták összeszedni magukat, illetve játékukat.

Rögtön a második felvonás elején brékhátrányba került a magyar érdekeltségű kettős, amely az egész mérkőzésen sokkal többet hibázott ellenfelénél. Hanley és Black jóval összeszokottabban mozgott, és fontos momentumokban mindig kihasználta a svájci, magyar páros megingásait.

Az ellenfél könnyedén elhúzott 5:2-re, de ekkor némi reménysugár mégis rásütött Szávayékra, akik először visszabrékeltek egyet, majd, ha nehezen is, de hozták saját adogatójátékukat.

5:4-nél azonban még mindig az ellenfél szerválhatott a meccs megnyeréséért. Hanley pedig hozta a kötelezőt, ezzel együtt a második szettet és a mérkőzést is.

WIMBLEDON, PÁROS VERSENY

2. FORDULÓ
Paul Hanley, Cara Black (ausztrál, zimbabwei, 4.)-Yves Allegro, Szávay Ágnes (svájci, magyar) 6:4, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik