Aus. Open: búcsúzott a magyar lány egyesben; kiesett Wawrinka

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.01.25. 09:17
null
Melbourne-ben hétfőn sem lehetett panasz a hangulatra (Fotók: Reuters)<br />
A juniorok között szereplő Udvardy Panna egyesben kiesett az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Australian Open), míg párosban továbbjutott a második körbe.

A magyar játékos a Grand Slam-torna honlapja szerint a második fordulóban, a 32 között 6:4, 6:2-re kikapott az indiai Karman Thanditól, párosban viszont az osztrák Mira Antonitsch oldalán győzött egy török, román duó ellen, így bejutott a második fordulóba, ahol egy spanyol kettős lesz az ellenfél.

GYANÚS VEGYES PÁROSOK
A New York Times információi szerint az egyik nagy sportfogadási portál, a Pinnacle Sports jelzése alapján vizsgálatot indítottak fogadási csalás miatt a Lukasz Kubot, Andrea Hlavácková–David Marrero, Lara Arruabarrena vegyes párosok között játszott mérkőzés (6:0, 6:3) miatt.
A lap szerint mindegyik játékos visszautasította a csalás lehetőségét. „Száz százalékot adtunk a meccsbe" – mondta Kubot, aki hangsúlyozta, szerinte az ellenfél is száz százalékig törekedett rá, hogy a legjobb teljesítményét nyújtsa.

Piros Zsombor már korábban befejezte szereplését Melbourne-ben, így a három magyar junior közül már csak a világelső Valkusz Máté van versenyben, akit egyesben és párosban is az első helyen emeltek ki.

A felnőttek között a kétszeres bajnok Viktorija Azarenka magabiztos győzelemmel jutott be a nyolc közé. Az ötödik melbourne-i negyeddöntőjére készülő fehérorosz játékos a cseh Barbora Strycovát verte meg, aki az előző körben a harmadikként rangsorolt spanyol Garbine Muguruzát búcsúztatta.

A brit színekben versenyző Konta Johanna óriási csatában búcsúztatta az orosz Jekatyerina Makarovát, ezzel az elmúlt 32 évben ő lett az első brit nő, aki eljutott a negyeddöntőig az Australian Openen.

Egy fotó magyarázatul arra, Gaël Monfils miért örvend nagy népszerűségnek a világ minden pontján (Fotók: Reuters)
Egy fotó magyarázatul arra, Gaël Monfils miért örvend nagy népszerűségnek a világ minden pontján (Fotók: Reuters)

A férfiaknál a francia Gaël Monfils 11. Australian Openjén szerepel a főtáblán (2005 óta), de még csak először került a negyeddöntőbe Andrej Kuznyecov legyőzésével.

Kiesett ugyanakkor az elmúlt években Melbourne-ben rendre remekül szereplő Stan Wawrinka. A 4. helyen kiemelt svájci játékos Milos Raonic ellen „bonyolódott” ötszettes mérkőzésbe, ám hiába egyenlített ki kétjátszmás hátárny után, a végén a kanadai kerekedett felül. Raonic még csak 25 éves, de máris hazája egyik legeredményesebb teniszezőjeként tarthatjuk számon, egyesben feltétlenül: negyedszer jutott be GS-negyeddöntőbe, ez korábban egy honfitársának sem sikerült.

Andy Murray két és fél órát töltött a pályán a hazaiak reménysége, Bernard Tomic ellen, és három szettben búcsúztatta öt évvel fiatalabb ellenfelét, így sorozatban hetedszer jutott Melbourne-ben a legjobb nyolc közé. A britnek a következő fordulóban nem lesz könnyű ellenfele: David Ferrer Lleyton Hewitt után már a második amerikait küldte haza, ezúttal a visszavonuló ausztráltól teljesen különböző stílusú John Isnert is – és továbbra sem veszített szettet!

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (44 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Monfils (francia, 23.)–Kuznyecov (orosz) 7:5, 3:6, 6:3, 7:6
Raonic (kanadai, 13.)–Wawrinka (svájci, 4.) 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3
Ferrer (spanyol, 8.)–Isner (amerikai, 10.) 6:4, 6:4, 7:5
Murray (brit, 2.)–Tomic (ausztrál, 16.) 6:4, 6:4, 7:6
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Nisikori (japán, 7.)
Federer (svájci, 3.)–Berdych (cseh, 6.)
Monfils (francia, 23.)–Raonic (kanadai, 13.)
Ferrer (spanyol, 8.)–Murray (brit, 2.)

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Kerber (német, 7.)–Beck (német) 6:4, 6:0
Azarenka (fehérorosz, 14.)–Strycová (cseh) 6:2, 6:4
Konta (brit)–Makarova (orosz, 21.) 4:6, 6:4, 8:6
Csang Suaj (kínai)–Keys (amerikai, 15.) 3:6, 6:3, 6:3
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams (amerikai, 1.)–Sarapova (orosz, 5.)
A. Radwanska (lengyel, 4.)–Suárez-Navarro (spanyol, 10.)
Kerber (német, 7.)–Azarenka (fehérorosz, 14.)
Konta (brit)–Csang Suaj (kínai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik