Két hónap után újra nyert egyesben Nadal

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 19:07
Nadal (balra) fogadhatta Borg gratulációját a mérkőzés után (Fotó: AFP)
A svédországi Bastadban zajló 250-es besorolású férfi tenisztorna első fordulójában a szabadkártyával induló Rafael Nadal 6:3, 6:4-re győzött a szintén szabadkártyás 21 éves svéddel, Leo Borggal szemben, aki a 11-szeres Grand Slam-tornagyőztes, a hetvenes, nyolcvanas években 109 héten keresztül világelső Björn Borg fia.

 

A Roland Garroson Alexander Zverevtől az első fordulóban elszenvedett veresége óta első alkalommal lépett pályára egyesben Rafael Nadal, a spanyolok 22-szeres Grand Slam-győztes teniszezője: egy nappal az után, hogy Casper Ruud oldalán párosban győztes meccsen játszott, egyesben is sor került a visszatérésre, ráadásul igencsak jól csengő nevű ellenféllel szemben. Nadal ugyanis a 21 éves Leo Borg ellen lépett pályára, akinek az édesapja nem más, mint a korábbi világelső, 11-szeres Grand Slam-tornagyőztes svéd kiválóság, Björn Borg.

Az ifjú Leóról az mindenesetre kijelenthető, hogy eddig nem követi édesapja karrierútját, aki 21 évesen már öt GS-tornát, a svéd válogatottal Davis-kupát nyert, nem mellesleg pedig világelső volt. Ezzel szemben Leo Borg egy nyert meccsel bír az ATP Touron, a világranglistán pedig a 461. helyen áll – kereken 200 hellyel Nadal mögött.

Ennek fényében nem meglepő, hogy Nadal komolyabb megerőltetés nélkül, mindkét 43 percig tartó játszmában egy-egy alkalommal brékelve 6:3, 6:4-re győzött, s így készülhet a második fordulóra, ahol az ötödik kiemelt brit Cameron Norrie lesz az ellenfele. 

Előtte viszont még lesz egy párosmeccse, Casper Ruud oldalán a francia Théo Arribagé és az orosz Roman Szafiullin kettőse ellen. Nadal az olimpiai felkészülés jegyében a párosok között egyébként eredetileg Carlos Alcarazzal indult volna, ám mivel utóbbi vasárnap még a wimbledoni bajnokság férfi egyesének döntőjében volt érdekelt, végül nem jött össze a bastadi gyakorlás.

ATP 250-ES TORNA, BASTAD (579 320 euró, salak)
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Nadal (spanyol)–L. Borg (svéd) 6:3, 6:4
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik