Marozsán Fábián nem csalódott a cincinnati búcsú miatt

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.17. 12:02
Marozsán elégedett az ohiói teljesítményével (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián ezen a héten a Cincinnatiben zajló ATP 1000-es tornán szerepelt, és Corentin Moutet, valamint a top 10-es Grigor Dimitrov legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé, ahol aztán a hazai kedvenc Ben Shelton állította meg. A világranglistán 50. helyen álló teniszezőnk a búcsú után értékelte utóbbi meccsét, valamint a szereplését a tornán.

„Minden játékos esetében vannak olyan játékstílusok, amelyek nem igazán fekszenek neki, nálam ilyen Ben Shelton tenisze. Azt kaptam, amit vártam, gyors volt, mint mindig, és lassítani sem lehet a játékát, mert azonnal megbünteti a próbálkozást. Nem tudtam kihasználni a lehetőségeimet, a megfelelő pillanatokban nem teljesítettem igazán jól. A magasabb hibaszázalékból is látszik, hogy sokszor kockáztattam, de így lehetett ellene leginkább esélyem. Talán ha stabilabb vagyok, jobban ki tudom mozgatni, jobb ritörnöket ütök, akkor jobban kijöhetett volna a lépés, de ő remek játékos, nem véletlenül volt elődöntős is Grand Slam-tornán, így egy-két brékkel megint alulmaradtam” – fogalmazott a mérkőzés után Marozsán Fábián. 

Ennek ellenére örül annak, hogy két mérkőzést is tudott nyerni Cincinnatiben, hiszen az elmúlt időszak nem volt egyszerű a magyar játékosnak. 

„Nagy dolog, hogy egy olyan kellemetlen játékost, mint Corentin Moutet és egy kiemeltet, Grigor Dimitrovot is búcsúztatni tudtam – főleg a jelenlegi, nem könnyű helyzetben. Bízom benne, hogy a következő napokban, hetekben még jobban összeáll majd a játékom, és újabb meccseket nyerek” – tette hozzá.

Marozsán pályafutásában egyébként a Dimitrovval vívott meccs volt a 10., aktuálisan a világranglistán az első tízben szereplő játékos elleni összecsapás, és ez volt az ötödik győzelme top 10-es ellenféllel szemben. Korábban legyőzte már Carlos Alcarazt, Casper Ruudöt, Holger Runét és Alex de Minaurt is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik