Jakabosnak eddig bejött a váltás, de nem akar elkiabálni semmit

Vágólapra másolva!
2013.03.28. 16:14
null
Jakabos Pontevedrában több számban is remek időt úszott (Fotó: NS-archív, Tumbász Hédi)
Jakabos Zsuzsanna – sok álmatlan éjszaka és rengeteg idegeskedéssel töltött nap után – tavaly decemberben döntést hozott: elhagyta Fehérvári Balázs csoportját, noha akkor még nem tudta, hogyan folytatja. S bár a felkészülés jelenlegi szakaszában badarság lenne hangzatos kijelentéseket tenni, annyi talán mégis megkockáztatható: a Pécsi ANK Úszóklub versenyzője jól döntött, hiszen néhány napja a spanyol bajnokságon kifejezetten jól szerepelt.

 

„Petrov Ivánnal készülök, ha itthon vagyok, a Hajós Alfréd uszodában. Ám az elmúlt időszakot leginkább külföldi edzőtáborokban töltöttem, voltunk Szingapúrban és a Sierra Nevadában is – mondta Jakabos. – Kifejezetten élvezem a közös munkát, tényleg úgy tűnik, hogy jót tett nekem a váltás, de nem akarok elkiabálni semmit! Tulajdonképpen csak néhány hete dolgozunk együtt, és kicsit másként készülök, mint eddig. Ivánt már régről ismerem, hiszen az édesapja, Petrov Anatolij volt az edzőm Pécsen annak idején. Sokat beszélgetünk, próbálok neki mesélni az elmúlt évekről, meg arról is, mit érzek egy-egy edzésen, egy-egy feladat során. Jól megértjük egymást, Iván nagyon nyitott és kedves. Máskor meg nem olyan kedves..."

Utóbbit nevetve mondta Jakabos, arra utalva, hogy amikor kemény a munka, nem feltétlenül ez az a jelző, amely eszébe jut edzőjéről.

Ám hogy van értelme a szenvedésnek, s hogy jó úton jár edző és tanítványa, azt jól mutatja Jakabos szereplése a spanyol bajnokságban. Kétszáz vegyesen a rövid pályán háromszoros világbajnok Mireia Belmonte Garcíát megelőzve győzött – az első helynél azonban lényegesen fontosabb, hogy 2:10.35-ös idővel.

„Ez életem legjobbja, és az idei világranglista második helyét jelenti – örvendezett Jakabos Zsuzsanna. – Azért is utaztunk el arra a versenyre, mert tudtuk, erős ellenfelekkel úszhatok, annak pedig kifejezetten örülök, hogy nagyot csatáztunk, és így sikerült győznöm."

Jakabos Pontevedrában kétszáz pillangón második (2:07.38 – ez az idei ranglista második legjobbja), míg 200 gyorson első lett (1:58.15 – ez hetedik helyet ér).

Jelenleg Jakabos és Petrov kettesben készül, aminek persze van előnye és hátránya egyaránt.

„Néha azt érzem, nem lenne rossz, ha nem egyedül úsznék, máskor meg azt, hogy így mennyire szabadok vagyunk. Egyelőre minden jó így, ahogy van" – fogalmazott az úszó, aki a menedzseréhez irányított minket azzal a kérdéssel, mikor dőlhet el, melyik klubban folytatja. Szörnyi Attila még nem tudott pontos információval szolgálni az ügyben, annyit árult el, folynak a tárgyalások, hogy ezen a téren is minden rendben legyen az Európa-bajnoki ezüstérmes körül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik