Csupasport: Rasovszky Kristóf és a szimbolikus olimpiai finis

Vágólapra másolva!
2021.12.22. 07:29
A magyar hobbi- és hivatásos sportolók teljesítményét bemutató sorozatunkban világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes nyílt vízi úszónk értékeli idei évét.

– Eseménydús és fárasztó esztendőt tudhat maga mögött. Sikeres is volt?
– Nem érzem különösebben kimerültnek magam – válaszolta Rasovszky Kristóf. – Semmivel sem volt nehezebb az idei évem, mint a korábbiak. Nem vettem részt több versenyem, csupán más volt a tét. Azzal a céllal vágtam neki 2021-nek, hogy az összetett világkupában minél előrébb végezzek, a vizes Európa-bajnokságon a dobogóra állhassak, az olimpiáról pedig éremmel térjek haza. Az összetett világkupában sokadik lettem, Tokióban érmet szereztem, az Eb viszont nem a terveim szerint alakult, mert az egyéni számokban nem állhattam dobogóra – a csapatváltóban azonban igen.– Eseménydús és fárasztó esztendőt tudhat maga mögött. Sikeres is volt?
– Nem érzem különösebben kimerültnek magam – válaszolta Rasovszky Kristóf. – Semmivel sem volt nehezebb az idei évem, mint a korábbiak. Nem vettem részt több versenyem, csupán más volt a tét. Azzal a céllal vágtam neki 2021-nek, hogy az összetett világkupában minél előrébb végezzek, a vizes Európa-bajnokságon a dobogóra állhassak, az olimpiáról pedig éremmel térjek haza. Az összetett világkupában sokadik lettem, Tokióban érmet szereztem, az Eb viszont nem a terveim szerint alakult, mert az egyéni számokban nem állhattam dobogóra – a csapatváltóban azonban igen.

– Az iskolai osztályzatok nyelvén ez nagyon erős négyesnek hangzik.
– Inkább négyötödnek, az mégiscsak jobb a négyesnél.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik