Úszás: Kovács Benedek és Burián Katalin újra próbálkozik

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
• Belgrád
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 09:17
Burián Katalin tovább üldözi az olimpiai indulást (Fotó: Koncz Márton, archív)
Harc az olimpiai indulásért – a végsőkig. A belgrádi Eb-n nem sikerült, Kovács Benedek és Burián Katalin a római Hét Domb viadalon próbálja megszerezni a párizsi kvótát.

 

A belgrádi Európa-bajnokságon eldőlt, hogy férfi 200 háton Kós Hubert és Telegdy Ádám, női 200 háton Szabó-Feltóthy Eszter úszik az olimpián, hiszen a párizsi indulásra ezeken a távokon pályázó Kovács Benedek és Burián Katalin nem tudta túlszárnyalni legalább az egyik magyar vetélytársát – így aztán hiába van A-szintjük, itthonról nézik az olimpiát. 

Hittük mi, hogy eldőlt. 

Két napja ugyanis lázas szerveződés kezdődött, s mivel a római szervezők nyitottnak bizonyultak, Kovács és Burián Belgrádból Rómába utazik pénteken, hogy ott a Hét Domb nemzetközi viadalon még egyszer megpróbálja túlszárnyalni Telegdy Ádám, illetve Molnár Dóra idejét. 

A római versenyen mellettük egyébként több magyar is indul, köztük kettőre figyelünk hatványozottan, hiszen mutatkozik némi remény arra, hogy az olasz fővárosban Hosszú Katinka, vagy éppen Verrasztó Dávid a párizsi úszócsapat tagjává váljon. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik