Ökölvívás: 19 magyar a vasárnap rajtoló serdülő Eb-n

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 12:10
Címkék
Tizenhárom legény és hat leány indul a magyar színek képviseletében a serdülő ökölvívók Európa-bajnokságán, amely vasárnaptól jövő vasárnapig zajlik Tbilisziben.

A 2005-ben és 2006-ban született bokszolóknak kínál esélyt éremszerzésre a Georgia – korábban Grúzia – fővárosában vasárnap elrajtoló Eb, amelyen tizenkilenc ifjú honfitársunk próbál szerencsét további 29 ország korosztályos tehetségeivel egyetemben.A 2005-ben és 2006-ban született bokszolóknak kínál esélyt éremszerzésre a Georgia – korábban Grúzia – fővárosában vasárnap elrajtoló Eb, amelyen tizenkilenc ifjú honfitársunk próbál szerencsét további 29 ország korosztályos tehetségeivel egyetemben.

Tizenkilenc serdülő reménységünk lép a kötelek közé Tbilisziben forrás: boxing.hu
Tizenkilenc serdülő reménységünk lép a kötelek közé Tbilisziben forrás: boxing.hu

Tizenkilenc serdülő reménységünk lép a kötelek közé Tbilisziben
forrás: boxing.hu

A serdülők – mint a korosztályos Európa-bajnokságokon szorítóba küldhető legifjabbak reprezentánsai – a lányoknál 13, a fiúknál pedig kereken 20 súlycsoportban mutathatják meg, hol tartanak a kesztyűs pofonosztás fortélyainak elsajátításában.

Ilyesfajta „eurorandira” 2003 óta van módjuk a serdülőknek, akkor az első Eb-nek Olaszország adott otthont, míg legutóbb – tavaly tavasszal – Bulgária volt a házigazda. A 2018-as albenai kontinensviadal minden idők legjobb magyar szereplését hozta: hárman ezüstöt, tízen pedig bronzérmet érdemeltek ki a mieink közül a 16. serdülő Eb-n. Dobogósaink közül viszont egy sincs ott a mostani csapatban, egyszerű oknál fogva: kiöregedtek valamennyien, s immár eggyel magasabb korosztályban igyekeznek gyarapítani a sikereiket.

A bulgáriai éremeső még titokban sem remélt hatalmas diadal volt, tizenhárom medálra végképp nem számított még a legvérmesebb honi szakvezető sem – mert nem is számíthatott. S ahogyan a múlt évben, ezúttal se nagyon lehet – meg hát nem is nagyon érdemes - jósolgatni, hogy mi várható, már pusztán azért sem, mert nemzetközi tapasztalatuk alig van 13-14 éveseinknek, ahogyan persze a külföldi konkurencia erejéről is csupán a tbiliszi tapasztalatok fényében lehet majd érdemben véleményt alkotni.

Egy-két kivétel, a névjegyét már letett talentum azonban akad, s örömmel adjuk közre, hogy az európai szövetség, az EUBC előzetes hírlevelében az odafigyelést külön kiérdemlők között magyart is említ, jelesül az 54 kilós Dévényi Izabellát, aki idén, Szerbiában első lett a Nemzetek Kupáján.

Ami bizonyos: vasárnap délután elcsattannak az első ütések, a selejtezők négy napon át tartanak, majd egy pihenőnapot követően pénteken jönnek az elődöntők, szombaton és vasárnap pedig a – reményeink szerint magyarokat is felvonultató – finálék.

SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG
A magyar résztvevők
Fiúk
38,5 kg: Oláh Géza,40 kg: Kozák Kevin,41,5 kg: Nagy Mátyás,46 kg: Jámbor Árpád,48 kg: Lantos Álmos,50 kg: Petrovics Krisztofer,52 kg: Oláh Levente,54 kg: Bari István,56 kg: Lakatos Ábrahám,59 kg: Gémes Levente,62 kg: Pék Tibor,72 kg: Balogh József,76 kg: Balogh Rinaldo
leányok
40 kg: Koloszár Vivien,51 kg: Csorba Csenge,54 kg: Dévényi Izabella,57 kg: Deák Fanni,60 kg: Komjáthi Nóra,70 kg: Kovács Nikolett

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik