Labdarúgás: itthon visszavágott az U19-es válogatott a szlovákoknak

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 09:00
Címkék
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott a kedden Szencen elszenvedett egygólos vereség után csütörtökön 3–1-re legyőzte a szlovák korosztályos csapatot Gyirmóton.

A szeptemberi, walesi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U19-es labdarúgó-válogatott második edzőtáborát tartotta Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.

Itthon visszavágott az U19-es válogatott a szlovákoknak Forrás: mlsz.hu
Itthon visszavágott az U19-es válogatott a szlovákoknak Forrás: mlsz.hu

Itthon visszavágott az U19-es válogatott a szlovákoknak  •  Forrás: mlsz.hu

A csapat a négynapos összetartás alatt két felkészülési mérkőzést játszott Szlovákia ellen. Az első, szenci mérkőzésen a hazaiak 1–0-s győzelmet arattak, a csütörtöki visszavágón pedig 3–1-es magyar siker született Gyirmóton.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a találkozó jó iramban kezdődött, a csapatok felváltva birtokolták a labdát, és egyaránt helyzeteket alakítottak ki. A félidő derekától kezdődően a magyar válogatott átvette a kezdeményezést, több kaput eltaláló kísérlete is volt, gól azonban nem született. A fordulást követően nem kellett sokat várni az első találatra, Tarcson Ákos a 49. percben lőtt a vendégek hálójába. A hazai előnyt egy kontrát követően Gruber Zsombor duplázta meg, a 74. percben, majd a csereként beállttámadó öt perccel később szépségdíjas találattal duplázta meg góljainak számát. A hajrában a vendégek szépíteni tudtak, de nem volt esélyük a felzárkózásra, a magyar válogatott megérdemelt győzelmet aratott.

„Második edzőtáborunkat tartottuk a csapattal, és úgy érzem, hogy sikerült elérnünk a kitűzött céljainkat. Az első mérkőzéshez képest sokat fejlődött a védekezésünk, valamint a labdabirtoklásunk és a labdakihozatalunk. Büszke vagyok a srácokra, teljesítették az elvárásokat, de továbbra is keményen kell dolgozniuk ahhoz, hogy az utazó keret tagjai legyenek szeptemberben–mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Az U19-es válogatott legközelebb szeptember végén, már tétmérkőzésen lép pályára a walesi Európa-bajnoki selejtezőkön, amelyeken a házigazda mellett Írországgal és Gibraltárral mérkőzik meg.

U19-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, GYIRMÓT
Magyarország U19–Szlovákia U19 3–1 (0–0)
Magyarország:Pécsi Ármin – Farkas Bendegúz (Bodnár Gergő, 46.), Nagy Zoltán (Babós Levente, 88.), Polyák Kristóf, Vajda Botond (Szécsi Patrik, 88.) – Tuboly Máté (Fiath Bence 77.), Artner Dávid (Ulbert Renátó, 59.), Kocsis Dominik – Kállai Zalán, Jurek Gábor (Kiss Norbert, 77.), Tarcson Ákos (Gruber Zsombor, 59.)
Gólszerző:Tarcson Ákos 49., Gruber Zsombor 74., 79.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik