Vízilabda: ezüstérmes az U16-os leányválogatott a manisai vb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 20:54
null
Háromgólos vereséget szenvedett az U16-os leány vízilabda-válogatott a spanyolok elleni fináléban, így ezüstérmesként zárta a törökországi korosztályos világbajnokságot.

Csicsáky Vince vezette magyar csapat csütörtök este a spanyolokkal mérkőzött meg az U16-os leány vízilabda-világbajnokság döntőjében.

A találkozó elején mindkét együttes jól, keményen védekezett, a magyarok pechére két és fél perc elteltével Horváth Orsolya egy már kivédett lövést sodort be a kapujába, ez volt a meccs első találata. Aztán a negyed végén a spanyolok ejtésből is eredményesek voltak, így az első nyolc percet ők nyerték 2–0-ra.

A második felvonásban gyorsan jött újabb két találat a hispánoktól, és csak Horváth ziccervédése akadályozta meg az ötgólos különbséget. Aztán a negyed feléhez közeledve Nagykereki-Kerekes Laura minden dühét beleadva a lövésbe hatalmas gólt szerzett, de nem a magyar feltámadás következett, hanem megint két spanyol gól (1–5).

A félidő után egy perc sem telt el, amikor újabb két spanyol lövés talált utat a kapuba, és

7–1-es hátrányban nagyon nehéz helyzetbe kerültek a magyar lányok.

Vb-ezüstérmes az U16-os leányválogatott Forrás: MVLSZ

Alaksza Kinga a második magyar gólt 18 és fél perc elteltével jegyezte, majd hamar lőtt még egyet. A magyarok védekezése kezdett ismét összeállni, Hetzl Adrienn lapos bombája pedig felcsillantotta a reményeket.

A negyedik negyed elején már „csak” négy gól volt a differencia (4–8) a két gárda között, a lelátóról pedig zúgott a „harcoljatok!”

A lányok legjobb tudásuk szerint küzdöttek, és Füle Barbara gólja, majd a csapatkapitány Kenéz Kincső ejtése után megint nyílttá vált a meccs (6–8). A spanyolok azonban nem estek kétségbe, és szinte egyből válaszoltak, majd előnyből újra négyre növelték előnyüket, amikor már 3 perc sem volt hátra. Az összecsapáson Keszthelyi Sára vágta be az utolsó gólt, de az egyenlítésre nem maradt idő.

A magyar válogatott 10–7-es vereséget szenvedett a világbajnoki döntőben, és ezüstérmet érdemelt ki.

A spanyolok pedig az U16-os korosztályban a fiúk vb-címét követően a lányok mezőnyében is aranynak örülhettek.

U16-OS LEÁNY-VILÁGBAJNOKSÁG, MANISA (TÖRÖKORSZÁG)
Döntő
Magyarország–Spanyolország 7–10 (0–2, 1–3, 3–3, 3–2)
Magyar gólszerzők: Alaksza 2, Füle, Hetzl, Kenéz, Keszthelyi, Nagykereki-Kerekes 1-1.

(Kiemelt kép forrása: waterpolo.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik