3x3-as kosár: negyeddöntőig jutottak az U18-as fiúk a debreceni vb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 16:29
null
A csoportból való továbbjutás után a magyar fiúválogatott vereséget szenvedett az amerikaiaktól a negyeddöntőben, a Debrecenben zajló 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon.

A Mészáros Ágoston, Varga Ferenc, Gyenge Bálint, Lucey Ciarán József összeállítású 3x3-as U18-as fiú kosárlabda-válogatott a németek elleni 17–11-es vereséggel kezdte a hazai rendezésű korosztályos világbajnokságot. A debreceni Kossuth téren zajló tornán a magyar együttes ezután két sikerrel folytatta: előbb a katariakat 22–4-re, majd az üzbégeket 21–9-re múlta felül, s ezzel csoportmásodikként bejutott a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között péntek délután az amerikaiak következtek. Az USA végül érvényesítette a papírformát, és 21–15-re nyert a mieinkkel szemben.

A Tózer-Nemes Boglárka, Mészáros Ágota, Sinka-Pálinkás Szofi, Nagy Viktória Veronika alkotta leányválogatott a csoportkörben az első játéknapon 21–8-ra kikapott Franciaországtól, majd 21–6-ra verte Türkmenisztán csapatát, aztán a folytatásban a Spanyolország ellen 18–10-re, Németország ellen 21–12-re maradtak alul a magyar lányok, akik így csoportnegyedikként zárva nem jutottak tovább.

(Kiemelt kép forrása: FIBA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik