Atlétika: Imre Roland ezüst-, Szabados Ármin bronzérmes az U20-as vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 09:03
null
Két magyar érem született kalapácsvetésben a limai U20-as atlétikai vb-n: Imre Roland ezüst-, Szabados Ármin bronzérmes lett.

A perui fővárosban, Limában zajló U20-as atlétikai világbajnokság harmadik versenynapján egyből

két magyar éremnek örülhettünk.

Már a selejtezőben is látszott, hogy fiú kalapácsvetőink remek formában érkeztek a viadalra, hiszen nagyon magabiztosan jutottak a fináléba.

Imre Roland és Szabados Ármin aztán a döntőben folytatta bravúros szereplését.

A kiélezett versenyben mind a ketten az utolsó körben, a hatodik sorozatban érték el a legjobb eredményüket. Imre Roland nagyszerű, 75,33 méteres egyéni csúccsal rukkolt ki, míg Szabados Ármin 74,88 méterig jutott. Mindez azt jelentette, hogy a Vitalitás SE-ben Fábián Gábor edzette Imre ezüst-, a Haladásban Lezsák Balázs által felkészített Szabados bronzérmet érdemelt ki. A világbajnoki címet az egész mezőnyből kimagasló ciprusi Joszif Keszidisz szerezte meg, aki végül 82,80 méternél állt meg.

Imre Roland (balra) ezüst-, Szabados Ármin bronzérmes lett az U20-as vb-n Forrás: MASZ

Döntőt futott 400 méteren Kovács Árpád, aki tovább javított az előfutamos és az elődöntős időeredményéhez képest, és 46.60 másodperccel az előkelő negyedik helyen ért célba. Kovács a nagyszerű helyezését a döntő egyetlen európai ígéreteként érte el. A világbajnok a dél-afrikai Udeme Okon lett 45.69-cel.

Gerelyhajításban Horváth Máté volt érdekelt fináléban, és a harmadik kísérletére dobta meg a napi legjobbjának számító 69,68 métert, mellyel a megsüvegelendő hetedik helyen zárt. Az aranyat 76,81 méterrel a szlovén Tom Tersek vihette haza.

A versenynapon továbbá biztató teljesítménnyel döntőbe jutott kalapácsvetésben Viszkeleti Villő (62,66) és magasugrásban az U18-as Európa-bajnok Bátori Lilianna (183).

Míg Felber Farkasnak 110 m gáton (13.69), Sulyán Alexának 200 méteren (23.76) nem sikerült a továbbjutás elképesztően erős mezőnyben, a távolugró Hajdu Áron pedig 727 centivel nem lett finalista.

(Kiemelt kép forrása: MASZ)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik