Vívás: Kollár Anna kadét Európa-bajnokként lép a juniorok közé

Budai Zoltán utanpotlassport.huBudai Zoltán utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.24. 16:19
null
A 17 éves kadét Európa-bajnok tőröző, Kollár Anna bizakodva és céltudatosan várja első évadát a juniorok között.

Az év elején, februárban a Nápolyban rendezett korosztályos vívó Európa-bajnokságon az egyetlen egyéni magyar aranyérmet a tőröző Kollár Anna érdemelte ki a kadétok között.

A Törekvésben Beliczay Sándor által edzett ígéret az emlékezetes Eb-döntőben az olasz Mariavittor Berretta ellen nyert.

A 17 éves Anna a következő évadot már a juniorok mezőnyében kezdi meg. Ez a közeg sem lesz újdonság számára, hiszen az utóbbi idényekben fiatalabbként is rendre kiharcolta a válogatottságot ebben a korosztályban is.

„A korosztályváltás kis fellélegzéssel is jár, ugyanis jóval kevesebb versenyem lesz, mint korábban, amikor indultam a kadétok, a juniorok és itthon a felnőttek között is – mondja. – Most jobban tudok majd azokra a nemzetközi versenyekre koncentrálni, amelyeken fontos, hogy jól teljesítsek. A korosztályos Eb-n és vébén is könnyebb lesz, hogy nem három egymást követő napon kell vívjak, hanem már csak a juniorok között. Eredménybeli elvárásokat ebben a szezonban sem támasztok magammal szemben.

És nem utolsósorban szeretnék kellő időt fordítani a mentális és fizikális pihenésre, hogy ne fáradjak el, ne égjek ki az évad végi világversenyekre, hanem azokon legyek csúcsformában.”

Kollár Anna a juniorok között folytathatja kitűnő szereplését Forrás: FIE

Anna lelkesedésére temészetesen jó hatással van, hogy a neve mellett már ott szerepel az egyéni kadét Európa-bajnoki cím.

„Egy ilyen siker meg tudja sokszorozni az akaraterőt és rendkívül motiváló. Kézzel fogható eredménye van annak, hogy az eddigi munka kifizetődött, megérte csinálni.

A juniorok között új kihívások várnak, és már a felnőttek között is szeretném magam kipróbálni egy-két nemzetközi versenyen. A későbbi célom egyértelműen a felnőttválogatottság.”

(Kiemelt képünkön: Kollár Anna Forrás: EFC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik