Vízilabda: Eb-ezüstérmes az U19-es leányválogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 22:48
null
Az U19-es leány vízilabda-válogatott 10–9-re kikapott a spanyoloktól a zágrábi Európa-bajnokság döntőjében.

Szombat este a spanyolokkal játszott döntőt a Benczur Márton irányította U19-es leány vízilabda-válogatott a korosztály zágrábi Európa-bajnokságán.

A hispánok Isabel Piralkova Coello személyében olimpiai bajnokkal is büszkélkedhettek, és az első támadásból ő szerezte az első gólt emberelőnyből.

Varró Eszter szintén előnyből gyorsan egyenlített, majd két spanyol gól, és Lendvay Zoé találata következett. 3–2-es spanyol vezetésnél a döntő kimenetelét nagyban befolyásoló bírói ítélet született: Mácsai Esztert ütés miatt végleg kiállították (a visszajátszás alapján sajnos jogosan), a magyar csapat 4 perces emberhátrányra kényszerült és a spanyolok jöttek ötméteressel. Azt Piralkova értékesítette, majd lőtt még egyet, aztán Hajdú Kata szépített a negyed vége előtt, így zárult az első nyolc perc 5–3-mal oda.

Hatalmasat küzdött az U19-es leányválogatott az Eb-döntő hajrájában Forrás: European Aquatics

A második negyedben nem sikerült gólt szerezniük a lányoknak, miközben a spanyolok kettőt is lőttek, a harmadik játékrész pedig 9–4-nél ért véget.

A magyar lányok a záró felvonásban megpróbálták a szinte lehetetlent, és kis híján csodát hajtottak végre.

A csapat hatalmasat küzdve egyre csökkentette a hátrányát, és másfél perccel a vége előtt Varró parádés csavargóljával már csak egy volt közte, 10–9 állt az eredményjelzőn. A spanyolok támadását kivédekezték a lányok, és időkérés után támadtak az egyenlítésért, de az akciót nem sikerült befejezni a támadóidő lejárta előtt.

A spanyol csapat 10–9-re nyerte meg a döntőt, a magyar lányok ezüstéremmel térhetnek haza.

Leány U19-es Európa-bajnokság, Zágráb
Döntő
Magyarország–Spanyolország 9–10 (3–5, 0–2, 1–2, 5–1)
Gólok: Varró 4, Hajdú, Lendvay 2-2, Horváth.

Az Eb-ezüstérmesek
Batizi Emese, Golopencza Szonja, Gulyás-Oldal Emma, Hajdú Kata, Horváth Luca, Horváth Zsófi, Kardos Dominika, Kardos Laura, Lendvay Zoé, Mácsai Eszter, Pogonyi Bíbor, Sóti Lili, Tiba Panna, Torma Luca, Varró Eszter

(Kiemelt kép forrása: European Aquatics)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik