Atlétika: Viszkeleti Villő U20-as vb-bronzérmes kalapácsvetésben

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 09:01
null
Viszkeleti Villő bronzérmet szerzett kalapácsvetésben, Bátori Lilianna negyedik magasugrásban a limai U20-as atlétikai világbajnokságon.

A perui fővárosban, Limában rendezett U20-as atlétikai világbajnokság záró napján két döntőben szoríthattunk magyar fiatalnak.

A leány kalapácsvetés fináléjában a 19 éves Viszkeleti Villő a második kísérletére dobta meg a döntőbeli legjobb, 64,94 méteres eredményét,

amellyel végül bronzérmet szerzett

a kínai Jiale Zhang (68,95) és a ciprusi Valentina Savva (67,21) mögött. A szombathelyi Dobó SE-ben Németh László és Németh Zsolt által edzett kitűnőség a magyar küldöttség harmadik érmét érdemelte ki a vb-n, korábban a szintén kalapácsvető Imre Roland a második, Szabados Ármin pedig ugyanúgy a harmadik lett.

Villő másodszor járt Dél-Amerikában, ugyanis két éve, még U18-asként kiharcolta a részvételi jogot a kolumbiai Caliban rendezett U20-as vb-n, melyen aztán bravúros teljesítménnyel az előkelő ötödik helyen zárt. Ebben az esztendőben nem mellesleg U18-as Eb-ezüstérmes is lett.

Viszkeleti Villő bronzérmes lett kalapácsvetésben az U20-as vb-n Forrás: MASZ

A magasugró Bátori Lilianna az idén járt először U18-as Eb-n, és Besztercebányáról aranyéremmel tért haza. Kun-Szabó Balázs 17 éves vasasos tanítványától tehát már az is megsüvegelendő tett, hogy az idősebbek vb-jére is kijutott.

Lilianna Peruban nemcsak döntős volt, hanem a finélában egyéni csúcsa beállításával hozta ki magából a legtöbbet, és

a 187 centiméter az előkelő negyedik helyezést jelentette.

Bátori Lilianna negyedik lett az U20-asok vb-jén Forrás: MASZ

Az Európa-bajnok a szerb Angelina Topics lett (191).

(Kiemelt kép forrása: World Athletics)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik