Kézilabda: Tóth Levente jó úton jár, amin nem szabad megállnia

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.26. 17:39
null
Remek formában kezdte a férfi NB I új évadát a NEKA juniorválogatott kézilabdázója, Tóth Levente.

Június első felében vált biztossá, hogy annak ellenére, hogy az utolsó előtti helyen zárta a 2023/2024-es évadot, bennmarad a férfi kézilabda NB I-ben a balatonboglári NEKA csapata. A javarészt utánpótláskorú játékosokra épülő együtteshez tavaly nyáron csatlakozott a 2005-ös születésű Tóth Levente, aki a korosztályos válogatottnak is fontos tagja, szerepelt a magyar szempontból 11. hellyel záródó 2023-as ifjúsági világbajnokságon és az idén nyáron megrendezett junior Európa-bajnokságon is – ezen a 12. pozíciót szerezte meg a Sótonyi László vezette nemzeti csapat.

„Bár az eredmények tekintetében a célunkat nem értük el, úgy érzem, rengeteget fejlődött a válogatott az elmúlt egy évben, amióta Sótonyi Lászlóval készülünk. Ráadásul mi a NEKA-n is együtt dolgozhatunk vele, ez sokat számít. Hosszú út áll még előttünk, de úgy gondolom, meg lesz az eredménye a későbbiekben a befektetett munkának – mondja az Utánpótlássportnak az irányító, aki az Eb-ről való hazaérkezés után megkezdte a felkészülést az új évadra. – Örülünk, hogy ebben az idényben is az élvonalban játszhatunk, hiszen

az elsődleges cél a fejlődés.

Minden csapat ellen szeretnénk pontot szerezni!”

A harmadik fordulóban elérkezett a szezon első NEKA-győzelme, az együttes hazai pályán győzte le a Dabas csapatát (28–24), a diadalból pedig Tóth is kivette a részét, 8 gólt dobott. Az első két körben sem tétlenkedett, így jelenleg 16 találattal a klub legeredményesebb játékosa az új évadban. Teljesítményének köszönhetően az M4 Sport Kézilabda-magazinjában a hét csapatába is beválasztották.

„Örültem, persze, de van még bennem tartalék, emellett rengeteget kell még fejlődnöm. A Dabas elleni siker csapatmunka volt, minden poszton tudtunk villantani. Az egyéni elismerés plusz motivációt ad!”

Ahogyan nemrég megírtuk, az első őszi összetartásának megfiatalított kerettel vág neki a Chema Rodriguez szövetségi kapitány irányított felnőttválogatott, amelybe számos utánpótláskorú kézilabdázó került be, köztük Tóth is.

Ez egy visszaigazolás, hogy jó úton haladok, jó munkát végzek, de sok tanulás és munka vár még rám.

Természetesen óriási öröm és megtiszteltetés, nagyon várom a közös munkát! Egyetlen célom van, hogy kihozzam magamból a maximumot.”

(Kiemelt képünk forrása: NEKA/Tompos Gábor)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik